Κατανάλωση ζάχαρης: Tips για να μειώσετε τη ζάχαρη εύκολα και γρήγορα


Πιθανότατα λαμβάνετε πολύ περισσότερη ζάχαρη από ό,τι νομίζετε. Η παγωμένη μπύρα, το βουτυρένιο καλαμπόκι, το δροσιστικό smoothie – οι κύβοι ζάχαρης και οι κόκκοι αθροίζονται. Η πρόκληση προβλημάτων όπως η τερηδόνα και η αύξηση βάρους είναι δραματική. Ως εκ τούτου, η μείωση της ζάχαρης μπορεί να έχει πραγματικά θετικό αντίκτυπο στη ζωή και την υγεία σας. Αν αργά αλλά σταθερά μειώσουμε τη ζάχαρη στη διατροφή μας, μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο της υγείας μας. Ας δούμε πώς μπορούμε να το καταφέρουμε:

  • Αντικατάσταση της ζάχαρης: Ίσως η πιο απλή συμβουλή. Η εναλλαγή και η αντικατάσταση σνακ με ζάχαρη με πιο υγιεινά και πιο υγιεινά μπορεί να είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να αποχαιρετήσετε τη ζάχαρη. Αντί να γεμίζετε τα ντουλάπια σας με σνακ με ζάχαρη, αντικαταστήστε τα δημητριακά, τα επιδόρπια, τις μπάρες σοκολάτας, τα πατατάκια και οποιοδήποτε άλλο φαγητό πλούσιο σε ζάχαρη, με υγιεινές επιλογές σνακ. Αυτά περιλαμβάνουν πρέτσελ ολικής αλέσεως, ποπ κορν, φέτες μήλου βουτηγμένες σε βούτυρο αμυγδάλου, γιαούρτια χωρίς ζάχαρη, αμύγδαλα με γεύση, λαχανικά και χούμους. Τα ζαχαρούχα σνακ δεν πρόκειται να χλευάσουν όταν δεν είναι προσβάσιμα. Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευγνωμονεί μακροπρόθεσμα!
  • Προσέξτε την κατανάλωση μπύρας: Δύσκολες στιγμές αν είστε λάτρης του να πίνετε μια παγωμένη μπύρα στον ήλιο, αλλά η κατανάλωση μπύρας μπορεί να ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου σας χωρίς καν να το γνωρίζετε. Έρευνες δείχνουν ότι τα αλκοολούχα ποτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 11% των ατόμων ηλικίας 30 έως 64 ετών στην ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά τα ποτά διεγείρουν επίσης την όρεξή σας, η οποία μπορεί να προκαλέσει πόνους πείνας, οδηγώντας σε υπερκατανάλωση τροφής. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να επηρεάσει τη δύναμη της θέλησης και την κρίση σας, προκαλώντας κακές διατροφικές επιλογές. Δοκιμάστε να κάνετε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ μέσω μιας πρόκλησης χωρίς αλκοόλ, όπου μπορείτε να επαναφέρετε τη σχέση σας με το αλκοόλ και να μειώσετε την πρόσληψη μακροπρόθεσμα.

  • Κόψτε το καλαμπόκι: Ναι αλήθεια. Προς μεγάλη μας έκπληξη, ορισμένα λαχανικά, όπως το αγαπημένο μας καλαμπόκι, έχουν στην πραγματικότητα αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Καλό είναι να αποφεύγετε τα αμυλούχα λαχανικά όπως τα μπιζέλια, τα καρότα, το καλαμπόκι, οι γλυκοπατάτες και τα φασόλια lima. Τα αμυλούχα χόρτα περιέχουν υψηλότερες ποσότητες ζάχαρης, επομένως, η κατανάλωση τους μπορεί να αυξήσει γρήγορα την πρόσληψη ζάχαρης – και όπως γνωρίζετε, όσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνετε, τόσο περισσότερο λαχταράτε. Αντίθετα, επιλέξτε λαχανικά με χαμηλούς υδατάνθρακες, όπως κρεμμύδια, σπαράγγια, μανιτάρια, μπρόκολο ή κουνουπίδι.
  • Κοιμηθείτε καλά: Ο ύπνος είναι υποτιμημένος και, καθώς η πολυάσχολη ζωή μας αναλαμβάνει, μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσουμε μια καλή ποσότητα. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να κρατήσετε μακριά τη λαχτάρα για ζάχαρη είναι να διορθώσετε τις συνήθειες ύπνου σας. Τα άτομα που στερούνται ύπνου καταναλώνουν περισσότερο πρόχειρο φαγητό, κυρίως από λιπαρά τρόφιμα με πολλές θερμίδες από τα άτομα που πληρούν το ημερήσιο όριο ύπνου τους.
  • Δείτε τις ετικέτες: Με τη ζάχαρη που προστίθεται στα περισσότερα τρόφιμα ως συντηρητικό, αναδύεται σε όλα τα τρόφιμα, ακόμα κι αν δεν έχουν γλυκιά γεύση. Το φυστικοβούτυρο, το κέτσαπ ντομάτας και μια σειρά από διαφορετικές σάλτσες και καρυκεύματα έχουν κρυμμένη ζάχαρη. Είναι δύσκολο να εντοπίσεις τη λέξη ζάχαρη στις ετικέτες των τροφίμων, επειδή μπορεί να έχει έως και 60 ονόματα – όλα αντιπροσωπεύουν την προσθήκη ζάχαρης με τη μία ή την άλλη μορφή. Για παράδειγμα, σακχαρόζη, γλυκόζη και άλλες λέξεις που τελειώνουν σε “όζη”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ