Τρεις τροφές που δεν ξέρατε ότι προκαλούν δυσοσμία


Το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι οι συνήθεις ένοχοι όσον αφορά τη δυσοσμία, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που προκαλούν δυσάρεστες οσμές με διαφορετικό τρόπο.

Κάρυ και κύμινο

Το κοτόπουλο με κάρυ είναι σίγουρα ιδανικός συνδυασμός, αλλά δυστυχώς το κάρυ έρχεται με… παρελκόμενα. Τι συμβαίνει; Το άρωμά του, κάτι που συμβαίνει και με το κύμινο, «φωλιάζει» στους πόρους της επιδερμίδας και παραμένει εκεί για ημέρες. Ακόμη και μικρές ποσότητες μπορεί να δράσουν με αυτό τον τρόπο, γι’ αυτό καλό θα ήταν να πειραματιστείτε με εναλλακτικές. Δοκιμάστε κάρδαμο στη θέση τους, το οποίο διεισδύει στο δέρμα γρήγορα και αφήνει φρέσκο άρωμα.

Κόκκινο κρέας
Οι έρευνες έρχονται για άλλη μια φορά να ενοχοποιήσουν το κόκκινο κρέας, με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Τσέχοι ερευνητές που συγκέντρωσαν δείγματα ιδρώτα από άντρες που κατανάλωναν κόκκινο κρέας και από χορτοφάγους, βρήκαν ότι η μυρωδιά των χορτοφάγων ήταν πολύ πιο ευχάριστη από των κρεατοφάγων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα δείγματα που μύρισαν γυναίκες. Μήπως έχουμε άλλον ένα λόγο να αντικαταστήσουμε το κόκκινο κρέας στη διατροφή μας;

Μπρόκολο και λαχανάκια Βρυξελλών
Είναι γνωστά για την περίεργη οσμή που δημιουργούν κατά το μαγείρεμα, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν άρωμα… κλούβιου αυγού στην τουαλέτα. Επειδή, όμως, είναι εξαιρετικά θρεπτικές και αντιοξειδωτικές τροφές, μην τις αποφεύγετε. Για να αφαιρεθεί μέρος της οσμής τους, δοκιμάστε να τα βράσετε λίγο πριν τα μαγειρέψετε και να τα εμπλουτίσετε με μερικά μπαχαρικά, όπως κόλιαντρο, κουρκουμά κ.ά. για να μπορείτε να πάτε… στην τουαλέτα με την ησυχία σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ