Λονδίνο: Το αγαπημένο «στέκι» της πριγκίπισσας Νταϊάνα βάζει λουκέτο – Οι διάσημοι θαμώνες του


Το εμβληματικό εστιατόριο San Lorenzo, όπου συνήθιζε να πηγαίνει η πριγκίπισσα Νταϊάνα και άλλες διασημότητες του Χόλιγουντ και του διεθνούς τζετ σετ κλείνει, μετά απο δεκαετίες πετυχημένες πορείας

Το εμβληματικό ιταλικό εστιατόριο San Lorenzo είχε ανοίξει για πρώτη φορά στο Knightsbridge το 1963 και απέκτησε ορκισμένους θαυμαστές. Η διοίκηση δεσμεύτηκε να το ανοίξει ξανά τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά πλέον ετοιμάζεται να σερβίρει το τελευταίο πιάτο με τα διάσημα ζυμαρικά του.

Στους πελάτεs του ανήκαν όλα αυτά τα χρόνια διασημότητες του Χόλιγουντ και γαλαζοαίματοι απο όλο τον κόσμο. Το San Lorenzo ήταν τόσο περιζήτητο που οι Rolling Stones είχαν χτυπήσει κάποτε το κουδούνι στις 3 το πρωί, απαιτώντας δείπνο μετά από μια βραδινή ηχογράφηση.

Πλέον το εμβληματικό εστιατόριο του Knightsbridge βάζει λουκέτο. «Είναι το τέλος μιας εποχής», λένε πηγές στη Daily Mail. «Το San Lorenzo δεν θα ανοίξει ξανά». Άνοιξε στο Beauchamp Place το 1963 κι εξυπηρετούσε τους πλούσιους και διάσημους για έξι δεκαετίες μέχρι να ξεσπάσει η πανδημία. «Είναι πολύ λυπηρό, αλλά όπως τόσες πολλές επιχειρήσεις στο κεντρικό Λονδίνο, δεν επιβίωσε από την πανδημία», τονίζουν γνώστες του θέματος.

H Νταϊάνα γευμάτιζε συχνά στο ιταλικό εστιατόριο

Σε απόσταση αναπνοής από τα Harrods και Harvey Nichols στο Beauchamp Place, η πριγκίπισσα Νταϊάνα πήγαινε συχνά τους γιους της Ουίλιαμ και Χάρι για μεσημεριανό γεύμα στο San Lorenzo. Η πριγκίπισσα ήταν μία απο τους πλέον αφοσιωμένες πελάτισσές της. Σσυνήθιζε να αποκαλεί την ιδιοκτήτρια, Μάρα Μπέρνι, «Μητέρα εξομολογήτρια» επειδή ήταν πολύ έμπιστη.

Η Μάρα διατηρούσε το εστιατόριο με τον σύζυγό της, Λορέντζο, μέχρι τον θάνατό της το 2012 σε ηλικία 79 ετών. Η κόρη τους, Μαρίνα, ανέλαβε στη συνέχεια τα ηνία. Η μητέρα της είχε έρθει κοντά με την πριγκίπισσα αφού πήγε στο τραπέζι της ένα βράδυ, έπιασε τον καρπό της και δήλωσε πόσο δυστυχισμένη ήταν η Νταϊάνα στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Η Μάρα είχε γίνει γνωστή για τις μαντικές της ικανότητες, ιδιαίτερα αφού έριξε μια ματιά στη Μαντόνα το 2000 και ανακοίνωσε: «Είσαι έγκυος» Λίγο αργότερα, η Μαντόνα ανακάλυψε ότι η Μάρα είχε δίκιο και γέννησε τον Ρόκο Ρίτσι τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα είχε μάθει το εστιατόριο από τον φίλο της, τον κωμικό Πίτερ Σέλερς. Άλλοι θαμώνες ήταν ο νεαρός σερ Ροντ Στιούαρτ, ο οποίος λέγεται ότι λάτρευε το συκώτι και το μπέικον. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι έπαιρνε πρώτα το συκώτι, μετά το μπέικον, τα σκούπισε με μια χαρτοπετσέτα, μετά τα επέστρεψε στο πιάτο και τα έφαγε, λέγοντας: «Δεν μου αρέσει η σάλτσα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ