Τι να κάνετε όταν δεν έχετε καθόλου αποθηκευτικό χώρο στο υπνοδωμάτιο

Ίσως έχετε διακοσμήσει το υπνοδωμάτιό σας στο στιλ που αγαπάτε και έχετε δημιουργήσει ένα όμορφο περιβάλλον για να ξεκουράζεστε και να περνάτε προσωπικό χρόνο. Όμως όσο και αν έχετε προσπαθήσει δεν έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε τους αποθηκευτικούς χώρους που χρειάζεστε.

Φυσικά, όπως στα περισσότερα πράγματα, υπάρχουν λύσεις που απλώς ίσως δεν σας έχουν περάσει από το μυαλό. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε παρακάτω.

Χρησιμοποιήστε πανομοιότυπες κρεμάστρες

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να αυξήσει τον χώρο στην ντουλάπα του είναι να χρησιμοποιήσει ίδιες μεταξύ τους κρεμάστρες. Μπορεί να σας ακούγεται απλό αλλά αν οι κρεμάστρες είναι διαφορετικές «πιάνονται» η μία πάνω στην άλλη και καταναλώνουν πολύ περισσότερο χώρο.

Βάλτε καλάθια

Ο χώρος που βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι μένει συνήθως ανεκμετάλλευτος. Μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε βάζοντας πλεκτά καλάθια που θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε διάφορα αντικείμενα και αξεσουάρ. Είναι πρακτικά και ιδανικά αν ο χώρος αυτός είναι ορατός καθώς δημιουργούν οπτικό ενδιαφέρον.

Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους

Σε όλα τα δωμάτια υπάρχουν τοίχοι που μένουν ανεκμετάλλευτοι. Επιλέξτε έναν τοίχο ή ακόμα και δύο τοίχους που κάνουν μεταξύ τους γωνία και βάλτε κατά μήκος πολλούς μικρούς γάντζους. Είναι ένας απλός και πολύ πρακτικός τρόπος για να δημιουργήσετε χώρο που θα κρεμάτε τις τσάντες, τα φουλάρια ή ακόμα και κάποια ρούχα σε κρεμάστρες.

Χρησιμοποιήστε διακοσμητικές σκάλες

Οι διακοσμητικές σκάλες έχουν διττή ιδιότητα: από τη μία δημιουργούν μια πολύ όμορφη διακοσμητική παρέμβαση στο υπνοδωμάτιό σας και από την άλλη είναι πολύ πρακτικές καθώς μπορείτε να αποθηκεύσετε πάνω τους διάφορα πράγματα όπως τσάντες, πετσέτες, μικρές κουβέρτες, κασκόλ κ.α. Η διακοσμητική σκάλα της παρακάτω φωτογραφίας έχει ενσωματωμένο ακόμα και έναν καθρέπτη.

Μπάρες

Αν το υπνοδωμάτιό σας δεν έχει καθόλου ντουλάπα τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε εσείς μία. Πώς; Βάλτε σε κάποιον τοίχο μεταλλικές μπάρες πάνω στις οποίες μπορείτε να κρεμάσετε ρούχα, ακριβώς όπως συμβαίνει στην παρακάτω φωτογραφία. Ένας ένας απλός και έξυπνος τρόπος που θα σας λύσει το πρόβλημα μια και καλή.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ