Ώρα για εκδρομούλα! Αυτοί είναι οι 3+1 φανταστικοί προορισμοί για μονοήμερες εξορμήσεις!


Ποιος είπε ότι η ευχαρίστηση και η αλλαγή παραστάσεων επιτυγχάνεται μόνο από πολυήμερες διακοπές; Το travelstyle.gr συγκέντρωσε για εσάς τέσσερις φανταστικούς προορισμούς για μονοήμερες εκδρομές, όπου και θα χαλαρώσετε από την μονοτονία της μεγαλούπολης και θα αισθανθείτε ότι λείπετε από την πόλη για -τουλάχιστον δύο- μέρες!

Αρχαία Κόρινθος

Μοναδική επιλογή για αρχαιολάτρεις και φυσιολάτρεις σε απόσταση αναπνοής -μία ώρα μόνο- από την Αθήνα! Ξεκινήστε την εξερεύνηση από την Αρχαία Κόρινθο και, στην συνέχεια, θα σκαρφαλώσετε τα 579 μέτρα του Ακροκορίνθου προς την καστροπολιτεία του Μεσαίωνα. Και αν σας ακούγεται κουραστικό, έχετε υπόψη ότι πλέον υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος που σας φέρνει οδικώς σχεδόν στην είσοδο του κάστρου.

Κιθαιρώνας

Στα σύνορα της Αττικής με την Βοιωτία σε μία απόσταση μιάμισης ώρας από την Αθήνα, υψώνεται ο ορεινός όγκος του Κιθαιρώνα. Είναι εύκολα προσβάσιμος με το αυτοκίνητο και «βλέπει» στον Κορινθιακό κόλπο από τη μια και στο λεκανοπέδιο της Αττικής από την άλλη. Η πανέμορφη φύση θα σας ανανεώσει ακόμα και μέσα στον χειμώνα. Κάνετε μία στάση για φαγητό στα Βίλια και δοκιμάστε αγαπημένα πιάτα με κρέας στις χασαποταβέρνες της περιοχής.

Δερβενοχώρια

Ο ορισμός και… προορισμός του καλοφαγά είναι εδώ! Στα Δερβενοχώρια δεν πρόκειται να πεινάσετε ποτέ, αφού τα μικρά αυτά χωριουδάκια φημίζονται για το κοντοσούβλι τους, αλλά και για τα άλλα πιάτα κρεατικών στη σούβλα και στην σχάρα, καθώς και για τις πολύ καλές τιμές τους.

Πάρνηθα

Η τελική ίσως λύση για εσάς που επιθυμείτε το minimum της μετακίνησης! Η απόσταση από την περιοχή της Αθήνας που κατοικείτε, μέχρι την Πάρνηθα είναι πρακτικά… σαλόνι-κουζίνα! Στην Πάρνηθα θα βρείτε μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια για αρχάριους και προχωρημένους πεζοπόρους, αλλά και την δυνατότητα για ομαδική πεζοπορία με οδηγό. Προτείνουμε να προσεγγίσετε τα δύο καταφύγια του βουνού, το Μπάφι και το Φλαμπούρι, τα οποία προσφέρουν την ευκαιρία διανυκτέρευσης με πολύ χαμηλό κόστος σε περίπτωση που εμπνευστείτε από το υπέροχο δασικό περιβάλλον.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ