Κατάρ: Σχεδιάζει 1000 σκηνές Βεδουίνων για να στεγάσει τους φιλάθλους του Μουντιάλ


Moυντιάλ 2022: Σε σκηνές Βεδουίνων θα καταλύσουν πολλοί απο τους οπαδούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαιρου που διοργανώνει φέτος το Κατάρ, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, καθώς το εμιράτο αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στέγασης

Το Κατάρ σχεδιάζει να στήσει 1.000 σκηνές τύπου Βεδουίνων στην έρημο για τους οπαδούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δήλωσαν οι διοργανωτές την Τρίτη, καθώς το εμιράτο της Μέσης Ανατολής ελπίζει να προσελκύσει 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού του, για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Ορισμένοι οπαδοί που θα ταξιδέψουν στη Ντόχα για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση έχουν την επιλογή να μείνουν σε σκηνές στην έρημο του Κατάρ, καθώς η έλλειψη καταλυμάτων αναγκάζει τους ιθύνοντες να βρουν δημιουργικές λύσεις.

Οι 1.000 σκηνές που προσφέρονται θα είναι μία έξτρα λύση που θα προστεθεί στα 100.000 δωμάτια που θα διατεθούν στους οπαδούς κατά τη διάρκεια του τουρνουά, δήλωσε ο Omar Al Jaber, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαμονή στην οργανωτική επιτροπή του Κατάρ.

Οι σκηνές θα συμπληρώσουν τις προκατασκευασμένες καμπίνες και κατασκευές που μοιάζουν με σκηνές τα λεγόμενα «χωριά θαύματα» επίσης στα περίχωρα της Ντόχα. Αυτά τιμολογούνται επίσης ως προσιτές επιλογές και ορισμένες διαφημίζονται επί του παρόντος με κάτι περισσότερο από 200 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Οι κατασκηνωτές που θα νοικιάσουν τις πιο βασικές σκηνές θα έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και γεννήτριες ρεύματος, αλλά όχι κλιματισμό, είπε ο Al Jaber. Ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος όταν ξεκινήσει το τουρνουά τον Νοέμβριο, με μέσες υψηλές θερμοκρασίες γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Περίπου το 20% των κατασκευών θα είναι πολυτελείς σκηνές με περισσότερες ανέσεις, στοχευμένες σε θαυμαστές που θέλουν να απολαύσουν…την εμπειρία της ερήμου και όχι απλώς να φιλοξενηθούν σε ένα μέρος για ύπνο με οικονομικό προϋπολογισμό.

Η παροχή επαρκούς στέγασης για τους επισκέπτες φιλάθλους, τις ομάδες και το προσωπικό του τουρνουά παραμένει βασική πρόκληση για το Κατάρ. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο θαυμαστές αναμένεται να κατέβουν στο μικροσκοπικό εμιράτο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Χιλιάδες δωμάτια σε πολυτελή ξενοδοχεία έχουν διατεθεί για στελέχη και παίκτες της FIFA. Για να καλύψει την αναμενόμενη ζήτηση, το Κατάρ έχει επίσης νοικιάσει 2 πολυτελή κρουαζιερόπλοια, ενθάρρυνε τους ιδιοκτήτες σπιτιών να νοικιάσουν τα ακίνητά τους σε επισκέπτες και έχει δημιουργήσει ένα περιφερειακό σύστημα πτήσεων μεταφοράς, ώστε οι θαυμαστές να μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

Η άνοδος της ζήτησης έχει οδηγήσει σε άνοδο των ενοικίων παρά τα χρόνια δυσφορίας στην αγορά ακινήτων. Οι ενοικιαστές σε ορισμένες ξενοδοχειακές κατοικίες έχουν ενημερωθεί ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν πριν από το τουρνουά, ενώ άλλοι ενοικιαστές μετακομίζουν λόγω των υπερβολικών αυξήσεων στα ενοίκια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ