ΗΠΑ Μπάιντεν: Διαγραφή φοιτητικού δανείου – Μεγάλη διαφορά της κοινής γνώμης μεταξύ των κρατών


ΗΠΑ Μπάιντεν: Διαγραφή φοιτητικού δανείου: Μεγάλη διαφορά της κοινής γνώμης μεταξύ των κρατών Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει προφανώς εκπονήσει ένα σχέδιο για την ακύρωση ενός μέρους του φοιτητικού χρέους. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν τείνει να χαρίσει 10.000 δολάρια σε φοιτητικά δάνεια ανά δανειολήπτη. Αυτό είναι πολύ λιγότερο από ό,τι ήλπιζαν πολλοί αγωνιστές και αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό ποσοστό του χρέους που προκύπτει στο πλαίσιο του κερδοσκοπικού συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, ο Thomas Gokey, συνιδρυτής της Debt Collective, μιας εθνικής ένωσης οφειλετών, φέρεται να είπε:

«Είναι λιγότερο από αυτό που υποσχέθηκε στην εκστρατεία», σημειώνοντας ότι αυτό το μέτρο θα έχει μικρό αντίκτυπο στο 1,7 δολάρια τρισεκατομμύριο ανεξόφλητο υπόλοιπο φοιτητικών δανείων της χώρας.

Το επίπεδο του χρέους των φοιτητικών δανείων ξεπερνά τα άλλα επίπεδα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των χρεών πιστωτικών καρτών και αυτοκινήτων.

Ο λόγος του Μπάιντεν χρησιμοποιεί τον όρο «συγχώρεση» που είναι περίεργος και συνάγει έναν βαθμό ηθικοποίησης.

Είτε οι μαθητές θα πρέπει να καλύψουν το κόστος της εκπαίδευσής τους είτε το κράτος θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μέρος ή το σύνολο των δαπανών ως μέρος της βελτίωσης της κοινωνίας αν πρόκειται για πολιτική επιλογή είτε στην (πρώην) φιλελεύθερη είτε στη (δεύτερη) σοσιαλδημοκρατική παράδοση.

Η εταιρεία My eLearning World δημοσίευσε μια νέα έκθεση που αναλύει το επίπεδο ενδιαφέροντος για τη διαγραφή φοιτητικών δανείων και στις 50 πολιτείες. Συνδυάζοντας τις τάσεις αναζήτησης με δημόσια διαθέσιμα δημογραφικά δεδομένα, διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον για ακύρωση φοιτητικού χρέους έχει αυξηθεί δραματικά μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, παρά τη συνολική μετατόπιση, υπάρχουν ορισμένες αρκετά έντονες διαφορές μεταξύ των διαφορετικών κρατών.

Η ανασκόπηση διαπιστώνει ότι τα κράτη που ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διαγραφή φοιτητικού χρέους είναι:

  1. Νότια Ντακότα
  2. Μοντάνα
  3. Πενσυλβάνια
  4. Ιλινόις
  5. Οχάιο
  6. Αϊόβα
  7. Μινεσότα
  8. Αϊντάχο
  9. Ουισκόνσιν
  10. Μίσιγκαν

Υπάρχουν κάποιες περιφερειακές διαφορές εντός των κρατών.

Για παράδειγμα, η περιοχή του μετρό Erie, PA σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στη διαγραφή φοιτητικών δανείων σε ολόκληρη τη χώρα, ακολουθούμενη από το Macon, GA, Watertown, NY, Parkersburg, WV και Binghamton, NY.

Αντίθετα, τα κράτη που δείχνουν το λιγότερο ενδιαφέρον για τη διαγραφή του χρέους είναι:

  1. Μισισιπής
  2. Αλαμπάμα
  3. Μέριλαντ
  4. Αρκάνσας
  5. Τενεσί
  6. Οκλαχόμα
  7. Λουιζιάνα
  8. Αριζόνα
  9. Ιντιάνα
  10. Βερμόντ

Μέσα στις δύο λίστες προκύπτουν ορισμένα ξεκάθαρα μοτίβα.

Για παράδειγμα, οι πολιτείες στο βόρειο μισό των ΗΠΑ έχουν δει τη μεγαλύτερη αύξηση στο ενδιαφέρον για τη διαγραφή φοιτητικών δανείων από την έναρξη της πανδημίας.

Αυτό συμβαίνει λιγότερο με τις νότιες πολιτείες. Επιπλέον, δεν φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του κόστους ζωής και του αυξημένου ενδιαφέροντος για τη διαγραφή φοιτητικών δανείων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ