Φορολογικές δηλώσεις: Εκπνέει η προθεσμία – Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση


Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των φορολογικών δηλώσεων – Πώς θα εξοφλήσετε τις οφειλές  

Η αντίστροφη μέτρηση για να σταματήσει το Taxisnet να δέχεται την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έχει ήδη ξεκινήσει, με την καταληκτική ημερομηνία να είναι η 30η Ιουνίου.

Μέχρι τώρα η υποβολή των δηλώσεων γίνεται με σχετικά αργούς ρυθμούς κάτι που φέρνει πιο κοντά το σενάριο της παράτασης. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΑΑΔΕ, και σχεδόν 15 ημέρες πριν πέσει η αυλαία μέχρι τώρα έχουν γίνει 2.788.448 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6,5 εκατομμυρίων, που υπολογίζεται ότι θα υποβληθούν φέτος.

Ο αργός ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει χτυπήσει «καμπανάκια» στο υπουργείο Οικονομικών και φέρνει πιο κοντά την παράταση της περιόδου υποβολής, ίσως και μέχρι το τέλος Ιουλίου ώστε όσοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση να αποφύγουν το πρόστιμο της εκπρόθεσμης υποβολής.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση που δοθεί παράταση δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα στην πληρωμή της πρώτης δόσης η οποία θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Ιουλίου.

Πώς θα εξοφληθεί ο φόρος

Φέτος ο φόρος θα μπορεί να εξοφληθεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου και την τελευταία έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό και επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού. Επιπλέον εκτός των οκτώ δόσεων, στους οφειλέτες θα δοθεί η δυνατότητα, είτε να εντάξουν τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, είτε να τον εξοφλήσουν μέσω της πιστωτικής τους κάρτας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ