Επενδυτής κατηγορεί τον Έλον Μασκ ότι «έστησε» κομπίνα με το Dogecoin -Διεκδικεί τεράστια αποζημίωση


Επενδυτής κατηγορεί τον Έλον Μασκ για απάτη με τη μέθοδο της πυραμίδας και ζητά αποζημίωση ύψους 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Για χειραγώγηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων και την σύσταση πυραμίδας στο Dogecoin κατηγορεί τον Έλον Μασκ, μεγαλοεπενδυτής ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον του και ζητά αποζημίωση 258 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν, από τον Kιθ Τζόνσον. ο οποίος κατηγόρησε τον Μασκ, την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και την εταιρεία διαστημικού τουρισμού SpaceX για χειραγώγηση Dogecoin καθώς με δηλώσεις του ανεβοκατεβάζει την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Ο Μασκ, που είναι διευθύνων σύμβουλος τόσο της Tesla όσο και της SpaceX, κατηγορείται οτι χρησιμοποιούσε τις εταιρείες του για να χειραγωγεί την τιμή του κρυπτονομίσματος προς όφελος του Bitcoin.

«Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν από το 2019 ότι το Dogecoin δεν είχε καμία αξία ακόμη, και το προώθησαν με σκοπό να επωφεληθούν από την αύξηση της τιμής του και στη συνέχεια το οδήγησαν στην απόλυτη κατάρρευση», αναφέρει η καταγγελία.

«Ο Μασκ χρησιμοποίησε την εξουσία του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει το Dogecoin Pyramid Scheme για προσωπικό του κέρδος, προβολή αλλά και για να διασκεδάσει» αναφέρεται στην μηνυτήρια επιστολή.

Στο «πλευρό» του επενδυτή φαίνεται ότι είναι ο Μπιλ Γκέις και άλλοι δισεκατομμυριούχοι που αμφισβητούν την αξία των κρυπτονομισμάτων και έχουν κατα καιρούς δηλώσει πως δεν έχουν αξία.

Η καταγγελία ανέφερε ότι το «ξεπούλημα» του Dogecoin ξεκίνησε τη στιγμή που ο Μασκ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του NBC “Saturday Night Live” και αποκάλεσε υποτομητικά το κρυπτονόμισμα, προκειμένου να ρίξει την αξία του επειδή είχε αγοράσει τον Φεβρουάριο του 2021 Bitcoin αξίας 1,5 δις δολαρίων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ