ΗΠΑ Ιλινόις: Το ξέσπασμα της Covid στο κρατικό σπίτι των βετεράνων προκαλεί ανησυχία.


ΗΠΑ Ιλινόις: Το ξέσπασμα της Covid στο σπίτι βετεράνων του Ιλινόις προκαλεί ανησυχία. 22 άτομα βρέθηκαν θετικά στην Covid-19 στο κρατικό σπίτι των βετεράνων Ένα ξέσπασμα COVID-19 σε ένα κρατικό σπίτι βετεράνων στο βορειοανατολικό Ιλινόις εξαπλώθηκε σε 22 κατοίκους και μέλη του προσωπικού, ανέφερε μια κρατική υπηρεσία. Το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων του Ιλινόις δήλωσε την Τετάρτη ότι 16 κάτοικοι και έξι μέλη του προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 στο σπίτι βετεράνων του Ιλινόις στο Manteno, περίπου 50 μίλια (80,5 χιλιόμετρα) νότια του Σικάγο ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων δεν παρουσίασε συμπτώματα. Ωστόσο, ένας «μικρός αριθμός» κατοίκων εμφανίζει ήπια συμπτώματα, ανέφερε το τμήμα. Ένας κάτοικος που είχε ήδη νοσηλευτεί σε ξενώνα «και εντελώς ασυμπτωματικός» πέθανε την Τετάρτη το πρωί, ώρες αφότου βρέθηκε θετικός στον ιό και έλαβε αναμνηστικό εμβόλιο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Όλοι οι κάτοικοι που βρέθηκαν θετικοί έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου και 15 είναι ενημερωμένοι με τα ενισχυτικά τους», ανέφερε το τμήμα σε δήλωση.

Οι κάτοικοι που βρέθηκαν θετικοί βρίσκονται τώρα σε απομόνωση στο σπίτι και παρακολουθούνται στενά από το προσωπικό, ανέφερε.

Τα κοινόχρηστα γεύματα και οι δραστηριότητες έχουν επίσης περιοριστεί μέχρι να λήξει η επιδημία.

Το ξέσπασμα COVID-19 της εγκατάστασης έρχεται περίπου ένα μήνα αφότου η διοίκηση του κυβερνήτη J.B. Pritzker επικρίθηκε από τον κρατικό γενικό ελεγκτή για τον χειρισμό της επιδημίας του κορωνοϊού τον Νοέμβριο του 2020 που σκότωσε 36 στρατιωτικούς βετεράνους στο LaSalle Veterans’ Home.

Ένας κρατικός έλεγχος κατηγόρησε τη βραδύτητα, την κακή συμμόρφωση με τους υφιστάμενους κανόνες και άλλους παράγοντες για την απάντηση της διοίκησης σε αυτό το ξέσπασμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ