Φωτιά τώρα στην Κεντρική Εύβοια – Οι φλόγες στην είσοδο του χωριού «Κρεμαστό»


Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεντρική Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στο “Κρεμαστό”του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου, Κώστας Δημάς, η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στον Κρεμαστό και καίει πεύκα.

Οι φλόγες καίνε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται «ανάμεικτη» αφού αποτελείται από γεωργικές εκτάσεις, ελαιόδενδρα, καθώς και σημεία με πυκνό δάσος. Η περιοχή δυσκολεύει ιδιαίτερα τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς καλύπτεται με ξερή βλάστηση η οποία τροφοδοτεί συνεχώς την πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν επιχειρούν 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό), 20 πυροσβεστικά οχήματα, αντίστοιχοι πυροσβέστες, μια ΕΜΟΔΕ και τρία Πεζοπόρα. Συνδρομή από υδροφόρες και χωματουργικά ΟΤΑ. Με εντολή αρχηγού ΠΣ κλιμακιο ΔΑΕΕ μεταβαίνει για διερεύνηση αιτιών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος τους παραμένει να περιοριστούν οι φλόγες πριν πέσει το σκοτάδι.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ