Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη σε διάσπαρτες εστίες – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές


Φωτιά στην Εύβοια: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου – Δύσκολη νύχτα για πυροσβέστες και κατοίκους που έδωσαν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες που συνεχίζουν να καίνε εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά στην περιοχή Γάια της Εύβοιας, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει «προσδιορίστεί» ενώ οι καιρικές συνθήκες που άλλαξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με την εξασθένηση των ανέμων και την αύξηση της υγρασίας βοήθησαν στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

Οι πυροσβέστες είχαν δύσκολο έργο κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου έδωσαν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες που συνεχίζουν να καίνε ακόμα εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύμανη της Πυροσβεστικής που απτελείται από 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ.) και 31 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα τις εστίες της φωτιάς.

Με το πρώτο φως της ημέρας το έργο της πυρόσβεσης ενισχύεται και από 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη τα οποία συνδράμουν τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.

Υπνεθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 14.00 χθες Σάββατο σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστό Ευβοίας και λίγο πριν από τις 19.00 στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ