Γιορτή του Πατέρα 2022: Τιμώντας την πατρότητα και τον δεσμό της οικογένειας


Η Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται για να τιμήσει την πατρότητα και τα παιδιά μοιράζονται το δεσμό με τους μπαμπάδες και τις πατρικές φιγούρες τους. Η Γιορτή του Πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Φέτος, γιορτάζεται στις 19 Ιουνίου. Γιατί όμως γιορτάζεται η Γιορτή του Πατέρα την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου; Η Αμερικανίδα Sonora Smart Dodd, κόρη του William Jackson Smart και της Ellen Victoria Cheek Smart, έχασε τη μητέρα της σε ηλικία 16 ετών. Η Dodd ήταν μόλις 16 ετών όταν η μητέρα της πέθανε σε ηλικία 47 ετών, κατά τη γέννηση του έκτου παιδιού της. Μετά το θάνατο της μητέρας της, ο πατέρας της, βετεράνος του Αμερικανικού Εμφυλίου, μεγάλωσε μόνος του και τα έξι παιδιά.

Η Ντοντ συγκινήθηκε από τον πατέρα της που εμπλέκεται στις ζωές των παιδιών. Ενώ άκουγε ένα κήρυγμα για την Ημέρα της Μητέρας στην εκκλησία, σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια ειδική μέρα για να γιορτάζουν και τους πατέρες. Επικοινώνησε με την Υπουργική Συμμαχία Spokane και τους ζήτησε να αναγνωρίσουν τα γενέθλια του πατέρα της, τις 5 Ιουνίου, ως Ημέρα του Πατέρα. Η Συμμαχία αποδέχτηκε την ιδέα να αφιερωθεί μια ειδική ημέρα στους πατέρες, αλλά επέλεξε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου για να γιορτάσει την Ημέρα του Πατέρα. Η Ημέρα του Πατέρα συνήθως γιορτάζεται με τα παιδιά να δίνουν δώρα και ευχετήριες κάρτες στους πατέρες τους και να περνούν τη μέρα μαζί τους.

Παραδοσιακά, οι οικογένειες συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τις πατρικές φιγούρες στη ζωή τους. Η Ημέρα του Πατέρα είναι μια σχετικά σύγχρονη γιορτή, επομένως διαφορετικές οικογένειες έχουν μια σειρά από παραδόσεις. Πολλοί άνθρωποι στέλνουν ή δίνουν κάρτες ή παραδοσιακά αντρικά δώρα, όπως αθλητικά είδη ή ρούχα, ηλεκτρονικά gadget, είδη μαγειρικής σε εξωτερικό χώρο και εργαλεία για οικιακή συντήρηση. Τις μέρες και τις εβδομάδες που οδηγούν στην Ημέρα του Πατέρα, πολλά σχολεία βοηθούν τους μαθητές τους να ετοιμάσουν μια χειροποίητη κάρτα ή ένα μικρό δώρο για τους πατέρες τους. Επιπλέον, το τουρνουά γκολφ US Open έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί την Ημέρα του Πατέρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ