Power Pass: «Συνωστισμός» για την επιστροφή έως 600 ευρώ


Στην πλατφόρμα Power Pass «συνωστίζονται» οι δικαιούχοι του επιδόματος ρεύματος το οποίο ξεκινά από 18 ευρώ και μπορεί να φθάσει έως 600 ευρώ.

Η πλατφόρμα άνοιξε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και μέσα σε 24 ώρες είχαν υποβληθεί περισσότερες από 120.000 αιτήσεις από τους πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1. Από χθες η πλατφόρμα δέχεται τις αιτήσεις όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 2, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων θα είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους.

Η αποζημίωση καλύπτει το 60% της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης και των εκπτώσεων από τους παρόχους. Αφορά την κύρια κατοικία και τη φοιτητική στέγη.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου και είναι απλή.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.
  • να συμπληρώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
  • να συμπληρώσετε το IBAN του προσωπικού τραπεζικού σας λογαριασμού ή λογαριασμού όπου είστε συνδικαιούχος.
  • να επιβεβαιώσετε την τράπεζα κατάθεσης.

Για οικιακή παροχή κύριας κατοικίας τα βήματα είναι τα εξής:

  • Ενας από τους δύο συζύγους κάνει την αίτηση που αφορά την οικογένεια.
  • Επιβεβαιώνει ή επικαιροποιεί τα στοιχεία της κύριας κατοικίας (Διεύθυνση και Αρ. Παροχής Ρεύματος) που ανακτώνται αυτόματα από τη Φορολογική Δήλωση για κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο του έτους 2021 έως τον Μάιο του έτους 2022.
  • Σε δεύτερο χρόνο και μετά τη λήξη υποβολής των αιτήσεων θα γίνει η εκκαθάριση της αίτησής σας και θα δείτε τα αποτελέσματα έπειτα από σύνδεσή σας στην εφαρμογή.

Για μισθωμένη κατοικία παιδιού που σπουδάζει, ο γονέας ή ο κηδεμόνας ακολουθεί τα παραπάνω βήματα αφού πρώτα έχει υποβάλει οριστικά δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021.

Κατά τη διάρκεια περιόδου υποβολής των αιτήσεων μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία της αίτησής σας.

Μετά την εκκαθάριση της αίτησης μπορείτε να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για την κατάσταση της αίτησης (αν εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε), όπως και για το χρηματικό ποσό που σας καταλογίστηκε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ