Ξεφεύγει η τουρκική προπαγάνδα: Η Ελλάδα υπεύθυνη για κάθε μετανάστη που έχασε τη ζωή του


Πιόνι της προπαγάνδας του τουρκικού καθεστώτος και το λιμενικό της γείτονος, που με αδιανόητα ψεύδη επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά της Ελλάδας.

Αυτοί που εδώ και 8 χρόνια σπρώχνουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια προς τις ελληνικές ακτές, αυτοί που απειλούν Έλληνες ψαράδες στα ακριτικά νησιά, έχουν το θράσος να κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, το τουρκικό Λιμενικό κατηγορεί την Ελλάδα ότι «δεν ενδιαφέρεται για τις ζωές των μεταναστών και τους απωθεί πίσω στα τουρκικά σύνορα».

Η ανακοίνωση ήρθε σε απάντηση της τοποθέτησης του κ. Μηταράκη, που υποστήριξε ότι «Η Τουρκία μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά, συνεργαζόμενη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα για να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές και και να εξαλείψει τα δίκτυα λαθροδιακινητών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016».

Είχε προηγηθεί η σαφής απάντηση στην Τουρκία μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις από τον Ερντογάν, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα σώζει μετανάστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού λιμενικού:

Ως Διοίκηση Τουρκικής Ακτοφυλακής, επιθεωρούμε συνεχώς όλα τα σημεία διέλευσης/τοποθεσίες για να αποτρέψουμε τους παράτυπους μετανάστες. Ειδικότερα, επιχειρούμε 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, στη θάλασσα, στη στεριά και στον αέρα για να αποτρέψουμε την απώλεια ζωών παράτυπων μεταναστών που απωθήθηκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τα μέσα της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σε σχεδόν ολόκληρα περιστατικά απωθήσεων, οι εξηγήσεις των παράτυπων μεταναστών που διασώθηκαν από την Τουρκική Ακτοφυλακή συνεχίζουν να δείχνουν ξεκάθαρα στην παγκόσμια κοινή γνώμη πώς η Ελλάδα απωθεί τους παράτυπους μετανάστες στα τουρκικά χωρικά ύδατα αγνοώντας τη ζωή τους.

Οι εξηγήσεις που δίνουν οι παράτυποι μετανάστες κάνουν όλο τον κόσμο να σκεφτεί για άλλη μια φορά και να ντρέπεται για χάρη της ανθρωπότητας. Πολλοί παράτυποι μετανάστες, ακόμη και γυναίκες και παιδιά που ξυλοκοπήθηκαν, δέθηκαν με χειροπέδες και πετάχτηκαν απευθείας στη θάλασσα και των οποίων τα πολύτιμα αγαθά, οι μηχανές των σκαφών κατασχέθηκαν και οι δεξαμενές καυσίμων έχουν υποστεί ζημιές, επαναφέρονται στη ζωή χάρη στις επιτυχείς επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν από εντολή μας.

Η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής, από την έναρξη των περιστατικών απωθήσεων το έτος 2020, έχει διασώσει 33.964 παράτυπους μετανάστες σε 1.295 περιστατικά απωθήσεων που πραγματοποιήθηκαν από δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τα τελευταία χρόνια, οι παράτυποι μετανάστες έχουν αλλάξει τις οδούς διέλευσης στη θάλασσα προς την Ιταλία, καθώς είναι εκτεθειμένοι στην πολιτική πίεσης και τη στρατηγική απώθησης που εφαρμόζουν οι δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Αυτή η διαδρομή κάνει το ταξίδι της μετανάστευσης ακόμη πιο επικίνδυνο. Τα μεγαλύτερα θαλάσσια σκάφη υπερφορτώνονται με παράτυπους μετανάστες περισσότερο από τη χωρητικότητά τους και προκαλούν μεγάλες καταστροφές. Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για κάθε έναν από τους παράτυπους μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτών των επικίνδυνων ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής της Ιταλίας.

Προκειμένου να περιοριστούν βιώσιμα οι παράτυπες διελεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα μας εκπληρώνει όλες τις ευθύνες που απορρέουν από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 18 Μαρτίου 2016 και συνεχίζει να αγωνίζεται αποτελεσματικά. Η Ελλάδα αναμένεται επίσης να εκπληρώσει τις ευθύνες της ίδιας συμφωνίας και πρέπει να σταματήσει τις απωθήσεις των παράτυπων μεταναστών κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών νόμων.

Καλούμε τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, που αγνοούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, να υπακούσουν στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους διεθνείς νόμους, προκειμένου να τερματιστούν τα περιστατικά που προκαλούν θανάτους και βασανιστήρια και να αποτραπούν περισσότερες απώλειες ζωών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ