Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Κεντρική Μακεδονία


Άρχισαν και από αέρος οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχετικού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την τριετία 2020 – 2022 και σε συνέχεια των επίγειων ψεκασμών, που ήδη είναι σε εξέλιξη.

Οι ψεκασμοί γίνονται στον κάμπο της δυτικής Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Ημαθίας και συγκεκριμένα στην περιοχή των ορυζώνων ενώ η έναρξή τους αποφασίστηκε έπειτα από δειγματοληψίες ακμαίων κουνουπιών, που έγιναν στην περιοχή και στο πλαίσιο της εποπτείας των πληθυσμών των κουνουπιών.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, επισήμανε ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και φέτος άρχισε εγκαίρως σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και εξελίσσεται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, με σημαντικά αποτελέσματα, καθώς οι πληθυσμοί των κουνουπιών, σύμφωνα και με τα δεδομένα καταγραφής των αρμοδίων επιστημόνων, είναι περιορισμένοι. Παράλληλα τόνισε ότι δράσεις για τον περιορισμό της όχλησης από τα κουνούπια εντός των οικισμών, αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας από μολυσματικές ασθένειες, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, γίνεται κι από τους Δήμους.

Η αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε ότι το πρόγραμμα εντατικοποιείται μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις ενώ κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ