Φολέγανδρος: Παραπέμπεται σε δίκη ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς – Απορρίφθηκε η αιτιολογία του δράστη


Το γραφείο του Αλέξη Κούγια αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τη δολοφονία της άτυχης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Ο δράστης που δολοφόνησε την άτυχη 26χρονη Γαρυφαλλιά, στη Φολέγανδρο θα οδηγηθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου ο φερόμενος ως δράστης αναμένεται να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της Γαρυφαλιάς, οι Αρχές απέρριψαν την αιτιολογία του ψυχικά άρρωστου κατηγορούμενου για τη δολοφονία στη Φολέγανδρο.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 26χρονη Γαρυφαλλιά ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα, τον Ιούλιο του 2021 στη Φολέγανδρο. Η αστυνομία αναζήτησε τον 30χρονο σύντροφό της, ο οποίος εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε βραχώδη περιοχή, κοντά στο σημείο που ανασύρθηκε η σορός της νεαρής κοπέλας.

Ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια αναφέρει ότι «ο δράστης, αντί να ζητήσει συγγνώμη από την τραγική οικογένεια του θύματος, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Βλάχου προσπάθησε να πείσει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πρωτοδικείου Νάξου περί του ότι είναι ακαταλόγιστος λόγω ανιάτου ψυχασθένειας, ώστε να μη δικαστεί».

Η ίδια η ανακοίνωση τονίζει πως «οι πραγματογνώμονες αποφάνθηκαν ότι ο δράστης όχι μόνο δεν είναι ακαταλόγιστος αλλά δεν είναι καν μειωμένου καταλογισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

«Όπως είναι γνωστό ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξης Κούγιας είναι συνήγορος υποστηρίξεως της κατηγορίας της αείμνηστης φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που σε ηλικία 26 ετών, αφού προηγουμένως βασανίστηκε αγρίως, έχασε τη ζωή της από το Δ.Β.

Από την πρώτη στιγμή ο δράστης, αντί να ζητήσει συγγνώμη από την τραγική οικογένεια του θύματος, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Βλάχου προσπάθησε να πείσει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πρωτοδικείου Νάξου περί του ότι είναι ακαταλόγιστος λόγω ανιάτου ψυχασθένειας, ώστε να μη δικαστεί και οδηγηθεί στις φυλακές αλλά να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο προς θεραπεία.

Σήμερα περιήλθαν στην κατοχή του γραφείου μας η με αρ. πρωτ. 109/1-6-2022 και η με αρ. πρωτ. 114/3-6-2022 πραγματογνωμοσύνες, οι οποίες διετάχθησαν για να διαπιστωθεί αν ο δράστης είναι πραγματικά ψυχικά άρρωστος και άρα ακαταλόγιστος και η απάντηση των ιατροδικαστών ήταν κόλαφος για τον ίδιο και την υπεράσπισή του. Οι πραγματογνώμονες απεφάνθησαν ότι ο δράστης όχι μόνο δεν είναι ακαταλόγιστος αλλά δεν είναι καν μειωμένου καταλογισμού.

Μετά την απάντηση αυτή των ιατροδικαστών, η οποία βρίσκεται στην κατοχή μας, η συνεργάτης του γραφείου μας Αικατερίνη Ημέλλου υπέγραψε το πέρας της ανακρίσεως και η δικογραφία διεβιβάσθη στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Νάξου, η οποία θα προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο Νάξου να παραπεμφθεί ο υγιέστατος δράστης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ώστε να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από υγιέστατο δράστη, για την οποία προβλέπεται η ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Όπως είναι γνωστό η οικογένεια Ψαρράκου επιθυμεί όπως η δίκη αυτή διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για λόγους ασφαλείας, όπως έγινε και με τη δίκη Τοπαλούδη, στην οποία, όπως είναι γνωστό, ο κος Κούγιας ήταν και πάλι συνήγορος υποστηρίξεως της κατηγορίας.

Αθήνα, 21/06/2022
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξης Κούγιας»

To δώρο φίλης της Γαρυφαλλιάς στη μητέρα της

Η μητέρα της Γαρυφαλλίας μοιράστηκε τον περασμένο Απρίλιο, ανήμερα των γενεθλίων της, με μια ανάρτησή της στο facebook, το σημαντικό δώρο που έλαβε κι έκανε την ημέρα της καλύτερη, παύοντας να νιώθει κενή.

«Σήμερα για μένα ήταν μια δύσκολη μέρα! Δεν ήταν γιορτινή… ένιωθα άδεια, κάπως κενή. Κάποια στιγμή το μεσημέρι ήρθε μια φίλη της Γαρυφαλλιάς (και ίσως θα μπορούσα να πω και αδερφή μιας και μεγάλωσαν μαζί) να μου φέρει ένα δώρο από την Αγγλία από όπου είχε έρθει! Ήταν ένα κόσμημα… ένα γαρύφαλλο κρεμασμένο σε μια αλυσίδα που αντί για κοτσάνι έγραφε το όνομα της Γαρυφαλλιάς! Από εκείνη τη στιγμή άλλαξε αυτή η μέρα… σαν να πήρε μια άλλη ενέργεια. Ένιωσα πως η Γαρυφαλλιά ήθελε να είναι κοντά μου… Αργότερα διάβασα όλα αυτά τα όμορφα μηνύματα που μου στείλατε και ένιωσα την αγάπη και την συμπαράσταση σας. Και ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους και να μοιραστώ μαζί σας αυτό που ένιωσα σήμερα! Αυτό που λέω πάντα… η Γαρυφαλλιά είναι κοντά μου!», έγραψε η κυρία Αλεξάνδρα Μάκου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ