«Δεν περίμενα ποτέ ότι “Η Λίστα του Σίντλερ” θα γινόταν επιτυχία!» 25 χρόνια μετά, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θυμάται κι αναλύει


Εχουν περάσει 25 χρόνια απ’ όταν η «Λίστα του Σίντλερ» βγήκε στις αίθουσες για πρώτη φορά και χάρισε στον Στίβεν Σπίλμπεργκ το πρώτο του Οσκαρ Σκηνοθεσίας.

Από τότε, βέβαια, ο Σπίλμπεργκ έχει γυρίσει άλλες 17 μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας, εκτός από τις δουλειές που έχει κάνει ως παραγωγός, τα ντοκιμαντέρ, τα τηλεοπτικά. Ωστόσο, στην εκπομπή Nightly News του Λέστερ Χολτ, με αφορμή την επετειακή επανακυκλοφορία της ταινίας στην Αμερική, ο Σπίλμπεργκ μίλησε εκτεταμένα γι’ αυτήν, σε μια από τις λίγες στιγμές που αφιερώνει χρόνο στο… δικό του έργο!

Στη διάρκεια της 20λεπτης κουβέντας, ο Σπίλμπεργκ εξηγεί πώς, το 1993, θεωρούσε ότι έκανε όχι μια ταινία που θα σημάδευε την καριέρα του και το σινεμά, αλλά απλώς μια τρέλα, ποια στάδια στη δική του φιλμογραφία τον προετοίμασαν για ένα ιστορικό δράμα με κοινωνικό βάρος, πώς αξιοποίησε τις πηγές από τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος και πώς ο χρόνος προσφέρει άλλες ερμηνείες στην ταινία σήμερα, κινηματογραφικές και πολιτικές. Δείτε το βίντεο παρακάτω.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ