Βόρεια Κορέα: Σταματά απότομα την εισαγωγή προϊόντων περιορισμού της covid από την Κίνα


Βόρεια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα σταματά απότομα την εισαγωγή προϊόντων περιορισμού της COVID από την Κίνα Η Βόρεια Κορέα δεν εισήγαγε μάσκες προσώπου, θερμόμετρα, λαστιχένια γάντια, αναπνευστήρες ή εμβόλια από την Κίνα τον Μάιο Η Βόρεια Κορέα σταμάτησε απότομα να εισάγει προϊόντα πρόληψης και ελέγχου της COVID-19 από την Κίνα τον Μάιο, έδειξαν εμπορικά στοιχεία που δημοσίευσε το Πεκίνο, αφού η χώρα αγόρασε μάσκες προσώπου και αναπνευστήρες από τη γείτονά της τους προηγούμενους μήνες.

Καθημερινά νέα κρούσματα πυρετού στη Βόρεια Κορέα, όπως αναφέρει το κρατικό της πρακτορείο ειδήσεων, KCNA, μειώνονται από τότε που η απομονωμένη χώρα αναγνώρισε για πρώτη φορά στα μέσα Μαΐου ότι πολεμούσε ένα ξέσπασμα COVID-19. Ωστόσο, πόσα από αυτά τα κρούσματα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Η Βόρεια Κορέα δεν εισήγαγε μάσκες προσώπου, θερμόμετρα, λαστιχένια γάντια, αναπνευστήρες ή εμβόλια από την Κίνα τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα κινεζικά τελωνεία τη Δευτέρα.

Αυτό συγκρίνεται με τις εισαγωγές περισσότερων από 10,6 εκατομμυρίων μασκών, σχεδόν 95.000 θερμομέτρων και 1.000 μη επεμβατικών αναπνευστήρων από την Κίνα τον Ιανουάριο-Απρίλιο. Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρθηκαν να παράσχουν βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, αλλά η Πιονγκγιάνγκ δεν απάντησε.

Καθώς η Πιονγκγιάνγκ δεν επιβεβαίωσε ποτέ άμεσα πόσοι άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε τον Ιούνιο ότι υπέθεσε πως η κατάσταση χειροτέρευε και δεν καλυτέρευε.

Συνολικά, οι εξαγωγές της Κίνας προς τη Βόρεια Κορέα μειώθηκαν κατά 85,2% στα 14,51 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο από 98,1 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο.

Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κίνας συρρικνώθηκαν ξανά τον Μάιο, ως ένδειξη ασθενούς παγκόσμιας και εγχώριας ζήτησης. Τα κορυφαία είδη εξαγωγής ήταν η σόγια, η κρυσταλλική ζάχαρη, το σόγιαλευρο και το σιτάλευρο.

Η Βόρεια Κορέα αγόρασε σπόρους σόγιας αξίας 2,97 εκατομμυρίων δολαρίων, κρυσταλλική ζάχαρη 2,64 εκατομμυρίων δολαρίων, άλευρο σόγιας 1,49 εκατομμυρίων δολαρίων και 846.598 δολάρια αλεύρι σίτου, σύμφωνα με τα κινεζικά τελωνεία. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε στις 29 Απριλίου ότι η Κίνα είχε αναστείλει τις διασυνοριακές εμπορευματικές αμαξοστοιχίες με τη Βόρεια Κορέα μετά από διαβουλεύσεις λόγω λοιμώξεων από την COVID-19 στη συνοριακή πόλη Dandong.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ