Συναγερμός στην Κύπρο – Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού


Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Αύξηση στα κρούσματα κορoνοϊού καθώς και στο ποσοστό θετικότητας καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στο νησί

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε η Cyprus Times, 2,668 κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες δύο μέρες στην κοινότητα. Συγκεκριμένα την Δευτέρα εντοπίστηκαν 1,388 περιστατικά και την Τρίτη 1,280.

Το ποσοστό θετικότητας της περασμένης βδομάδας ανέβηκε στο 7% με το Υπουργείο να παρακολουθεί στενά τους επιδημιολογικούς δείχτες.

Πάντως, ήδη στα χέρια της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής βρίσκονται τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών τα οποία και θα κληθούν να αξιολογήσουν, ώστε να δοθούν και σχετικές προτάσεις εάν παραστεί ανάγκη. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, να συγκαλέσει σύσκεψη προκειμένου να γίνει αξιολόγηση και συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

Σε δηλώσεις του το πρωί ο Υπουργός Υγείας και ερωτηθείς για την αύξηση κρουσμάτων σημείωσε ότι αυτή παρατηρείται και σε άλλες χώρες στέλνοντας μήνυμα ότι η κατάσταση παραμένει μη ανησυχητικά επίπεδα. «Το συζητήσαμε και χθες με τον Ισραηλινό ομόλογό μου. Το υπουργείο υγείας δεν εφησυχάζεται και εάν πρέπει να λάβουμε μέτρα θα τα λάβουμε» είπε.

Κάποιοι από τους ειδικούς πάντως, κάνουν ήδη σκέψεις για εισήγηση επαναφοράς της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, κάτι όμως που αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες μέρες.

Στα νοσηλευτήρια σύμφωνα με στοιχεία του ΟΚΥπΥ, νοσηλεύονται 42 ασθενείς και ένας εξ αυτών βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως αξιολογεί ο ΟΚΥπΥ η μικρή αύξηση που παρατηρείται στις νοσηλείες, καθώς και η κινητικότητα στις βραχείες πιθανόν να οφείλεται στο τριήμερο του Κατακλυσμού λόγω και των αυξημένων συναθροίσεων.

Καθησυχαστικό είναι το γεγονός ότι πλέον τα πλείστα περιστατικά δεν είναι βαριά, όπως την περίοδο όπου εξαπλώθηκε η μετάλλαξη Δέλτα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ