Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Αλλαγές σε χρήματα και δικαιούχους


Fuel Pass 2: Η επιδότηση για τους πολίτες που θα επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα αντί για την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα είναι αυξημένη κατά 15 ευρώ – Πότε μπαίνουν τα χρήματα για το επίδομα βενζίνης  – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Στα τέλη του Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα κάρτα καυσίμων, το λεγόμενο Fuel Pass 2, που θα αφορά το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες από τις δυσβάσταχτες ανατιμήσεις στα καύσιμα.

Δικαιούχοι της επιδότησης θα είναι πάνω από 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, σε σύνολο 3,5 εκατομμυρίων.

Η επιδότηση στη βενζίνη θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με δηλωθέν εισόδημα τις 30.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2021, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως τις 45.000 ευρώ.

Διορθώσεις για τυχόν αδικίες

Επιπλέον, σε διορθώσεις για τυχόν αδικίες στο Fuel pass 2, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. «Περισσότεροι πολίτες θα πάρουν περισσότερα χρήματα» είπε για το νέο επίδομα βενζίνης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα κάποιων εξαιρέσεων, όπως για παράδειγμα στις κατόχους δίκυκλων μικρού κυβισμού, υπογράμμισε «πως η Κυβέρνηση θα δει τα προβλήματα και θα διορθώσει τις τυχόν αδικίες».

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ANT1, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση στηρίζει το σύνολο της κοινωνίας» και ειδικά για το ενδεχόμενο να ξαναδοθεί «επιταγή ακρίβειας» όπως είχε γίνει το Πάσχα, είπε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και τα πάντα εξαρτώνται από τον δημοσιονομικό χώρο που τυχόν θα υπάρξει στο μέλλον, αφού αυτή τη στιγμή έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες.

Fuel Pass: Δικαιούχοι, τι πρέπει να προσέξετε στις αιτήσεις

Για να δοθεί το επίδομα βενζίνης, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Επίδομα βενζίνης: Τα ποσά

Άλλα χρήματα θα λάβει κάποιος με την ψηφιακή κάρτα και άλλα αυτός που θα επιλέξει να λάβει τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αναλυτικά:

  • ΙΧ σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα
  • ΙΧ σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα
  • Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.

Για το diesel η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στο πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, είπε ότι αυτό θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου. «Τα χρήματα αυτά επιδιώκουμε να τα πάρει ο κόσμος τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Το ίδιο κομμάτι της κοινωνίας θα βοηθηθεί αρχές Ιουλίου με την παροχή του 60% αναδρομικά του ρεύματος».

Αγρότες: Νωρίτερα η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο κίνησης

Νωρίτερα και συγκεκριμένα εντός Αυγούστου αντί του Νοεμβρίου αναμένεται να επιστραφεί στους αγρότες ο ΕΦΚ για το πετρέλαιο κίνησης, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε tweet.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι αγρότες θα πρέπει να προχωρήσουν στην αίτησή τους στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να δηλώσουν την αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Με σχέδιο επιστρέφεται, εντός Αυγούστου αντί για Νοέμβριο, ο ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης στους αγρότες, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση σε σχετική πλατφόρμα δηλώνοντας την αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν κατά το 1ο εξάμηνο του 2022» αναφέρει, συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ