Τουρκία: Μεγάλες πυρκαγιές στη Μαρμαρίδα – Επιθεώρηση από Ερντογάν με ελικόπτερο


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη νοτιοδυτική Τουρκία το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή της Μαρμαρίδας, φέρνοντας πίσω τις μνήμες από τις περυσινές φωτιές που κατέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες εκτάρια γης σε ολόκληρη τη χώρα.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη νοτιοδυτική Τουρκία το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή της Μαρμαρίδας, φέρνοντας πίσω τις μνήμες από τις περυσινές πυρκαγιές που κατέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες εκτάρια γης σε ολόκληρη τη χώρα.

Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο θέρετρο Μαρμαρίς στις ακτές της Μεσογείου και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων, αλλά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Αναντολού» έχει τεθεί σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήγε να επιθεωρήσει την έκταση της ζημιάς στην περιοχή με ελικόπτερο.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν στις 28 Ιουλίου κατέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες εκτάρια δάσους σε επαρχίες της Μεσογείου και του Αιγαίου, καταγράφηκαν ως οι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Τουρκίας. Οι φλόγες σκότωσαν οκτώ ανθρώπους και έκαψαν συνολικά 83.810 εκτάρια (207.099 στρέμματα) δάσους.

Η τουρκική κυβέρνηση δέχτηκε έντονη δημόσια κριτική για την αποτυχία της να ελέγξει τις πυρκαγιές και για την έλλειψη πυροσβεστικών μέσων, όπως αεροσκάφη και ελικόπτερα. Αντίστοιχα, σκληρή κριτική είχε δεχθεί πέρυσι κι ο Τούρκος πρόεδρος, καθώς δεν επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές, παρά τις επικρίσεις του κόσμου και της αντιπολίτευσης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ