Αθλητισμός: Η άσκηση που μειώνει την «κακή» χοληστερόλη σε έναν μήνα [vid]


Όταν οι άνθρωποι μιλούν για «κακή» χοληστερόλη, αναφέρονται στη χοληστερόλη LDL (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας). Αυτός είναι ο τύπος χοληστερόλης που είναι γνωστό ότι σχηματίζεται στις αρτηρίες ως πλάκα. Αντίθετα, η «καλή» χοληστερόλη, βοηθά στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Εάν η «κακή» χοληστερόλη κάποιου φτάσει σε ανθυγιεινά επίπεδα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι παρέμβασης που κυμαίνονται από αλλαγές στον τρόπο ζωής έως ιατρικά μέτρα. Μία από τις πιο συχνά συνιστώμενες πρακτικές είναι η άσκηση. Το NHS συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά (δυόμισι ώρες) την εβδομάδα. Ωστόσο, μια μελέτη από την Ινδία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Public Health προτείνει ότι μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης που μειώνουν τη χοληστερόλη είναι η γιόγκα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης μειώθηκαν μετά από μόλις ένα μήνα.

Ο αριθμός συμμετεχόντων στη μελέτη ήταν 281 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 195 με συννοσηρότητες και 86 χωρίς. Μετά από ένα μήνα άσκησης, μετρήθηκαν τα επίπεδα χοληστερόλης όλων των συμμετεχόντων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης μειώθηκαν σε σύγκριση με τις μετρήσεις που ελήφθησαν στην αρχή της δοκιμής. Η ερευνήτρια Kausha Sharma πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματά μας έδειξαν ότι οι γυναίκες ανταποκρίνονται περισσότερο στις πρακτικές γιόγκα. Ωστόσο, η μελέτη μας δεν παρέχει μια άμεση σχέση μεταξύ του προστατευτικού ρόλου των γυναικείων ορμονών και των πρακτικών γιόγκας».

Τι είναι η γιόγκα

Σκοπός της γιόγκα είναι να χτίσει δύναμη, επίγνωση και αρμονία τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα. Ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τύποι, ή σχολές γιόγκα, οι περισσότερες συνεδρίες συνήθως περιλαμβάνουν ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό και asana ή πόζες που τεντώνουν και λυγίζουν διάφορες μυϊκές ομάδες.

H γιόγκα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να παραμείνετε υγιείς.

Επειδή υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη πρακτικών γιόγκα, καθένας και καθεμία μπορεί να ξεκινήσει, ανεξάρτητα μάλιστα από το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Είτε δεν έχετε ασκηθεί ποτέ ξανά, είτε είστε επαγγελματίας αθλητής, το βάρος και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης δεν έχουν σημασία, επειδή υπάρχουν τροποποιήσεις για κάθε στάση γιόγκα και μαθήματα αρχάριων σε κάθε στυλ. Η ιδέα είναι να εξερευνήσετε τα όριά σας. Η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συντονιστείτε με το σώμα σας και τον εσωτερικό σας εαυτό.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ