Αυτές είναι οι νέες ταινίες που θα δείτε από σήμερα στα σινεμά


Οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 23 Ιουνίου.

Λίγες αλλά πολύ καλές οι νέες πρεμιέρες στα σινεμά αυτή την εβδομάδα. Ο Μπαζ Λούρμαν «ξαναζωντανεύει» τον «βασιλιά του rock ‘n’ roll» στο βιογραφικό «Elvis» με τον ανερχόμενο Όστιν Μπάτλερ στον ομώνυμο ρόλο και τον Τομ Χανκς ως Συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ, μάνατζερ του Έλβις.

Οι φαν του τρόμου, δεν πρέπει να χάσετε το πολυσυζητημένο «The Black Phone» που βασίζεται σε βιβλίο του Τζο Χιλ, γιου του μετρ του τρόμου, Στίβεν Κινγκ! Ο Ίθαν Χοκ δίνει πόνο στον πιο τρομακτικό ρόλο της καριέρας του και η ταινία έχει σαρώσει ήδη σε βαθμολογία στο Rotten Tomatoes. Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, οι εγκωμιαστικές κριτικές της δείχνουν τον δρόμο και για δεύτερο φιλμ.

Elvis

Ίσως μόνο ο εικαστικός δημιουργός Μπαζ Λούρμαν (Moulin Rouge) θα μπορούσε να αποδώσει την εξωπραγματική, πληθωρική και καταιγιστική διαδρομή του Elvis. Το σίγουρο είναι ότι ξέρει να επιστρατεύει τους κατάλληλους συνεργάτες για το μεγαλεπήβολο και φιλόδοξο όραμα του και αυτή τη φορά μεταμορφώνει τον Όστιν Μπάτλερ (Κάποτε στο Χόλιγουντ) στην ασύλληπτη μορφή του Έλβις Πρίσλεϊ. Δίπλα του, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς ενσαρκώνει αριστοτεχνικά τον διφορούμενο μάνατζερ του, τον Συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ, ενώ η Ολίβια ΝτεΤζόνζι (Η Επίσκεψη) αναλαμβάνει την εμβληματική αγάπη της ζωή του Elvis, την Priscilla.

Ένα πλούσιο μουσικό έπος, μία καθηλωτική αναπαράσταση διαφορετικών εποχών, ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με ανατριχιαστικά σημαντικούς σταθμούς, ένας εντυπωσιακός φόρος τιμής στον άνθρωπο-ορόσημο που άλλαξε τους όρους του θεάματος στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα.

Η ιστορία του Έλβις μέσα από το πρίσμα της πολύπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζερ του, «Συνταγματάρχη» Τομ Πάρκερ (Τομ Χανκς). Ειπωμένη από την οπτική του Πάρκερ, η ταινία βυθίζεται στη σύνθετη δυναμική ανάμεσα στους δύο μέσα σε 20 χρόνια με φόντο μια Αμερική που χάνει την αθωότητα της. Κεντρική φιγούρα σε αυτή τη διαδρομή είναι η σύζυγος του Elvis, η Πρισίλα Πρίσλεϊ (Ολίβια ΝτεΤζόνζι).

Νεκρό Τηλέφωνο (The Black Phone)

Με τον Ίθαν Χοκ στον πιο τρομακτικό ρόλο της καριέρας του, σε σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον (Sinister, Ο Εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ, Doctor Strange).

Το φιλμ που αναμένεται να σκορπίσει ανατριχίλες στους φαν του είδους, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζο Χιλ και αποτελεί μέρος της ανθολογίας «20th Century Ghosts». Και αν το όνομα δεν σας λέει απολύτως τίποτα, τότε πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ο Χιλ είναι γιος του μετρ του τρόμου, Στίβεν Κινγκ!

Η ιστορία εστιάζει σε ένα μικρό παιδί που πέφτει θύμα απαγωγής από έναν άντρα με μια διαβολική μάσκα που έχει το παρατσούκλι The Grabber. Το μικρό αγόρι βρίσκεται κλειδωμένο σε ένα κατασκότεινο υπόγειο γεμάτο με το αίμα δολοφονημένων παιδιών. Στο χώρο υπάρχει και ένα χαλασμένο μαύρο τηλέφωνο το οποίο αρχίζει ξαφνικά να χτυπάει σπάζοντας τη σιωπή, ενώ τα πνεύματα των δολοφονημένων παιδιών, προσπαθούν να βοηθήσουν το αγόρι να ξεφύγει.

Αγέλη Προβάτων (Pack of Sheep)

Μια μικρή επαρχιακή πόλη, μια ομάδα ντόπιων και δυο ξένοι, ένα καφενείο και ένα μπαρ, ένα παρηκμασμένο μοτέλ, μερικά αυτοκίνητα και μια γερή δόση τοξικής αρρενωπότητας, είναι αρκετά για να συνθέσουν ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας του σήμερα. Πρωταγωνιστούν οι εξαιρετικοί: Δημήτρης Λάλος και Άρης Σερβετάλης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κανελλόπουλος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ