Διαζύγιο Ρούπερτ Μέρντοχ-Τζέρι Χολ: Ο «πόλεμος» για την περιουσία των 16 δις ευρώ


Το ζήτημα της αμύθητης τεράστιας περιουσίας του Ρούπερτ Μέρντοχ και  των επίδοξων κληρονόμων έρχεται στο προσκήνιο, μετά την είδηση για τον χωρισμό του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης  με τη Τζέρι Χολ

Η Τζέρι Χολ, 65 ετών, και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, 91 ετών, «χωρίζουν μετά από έξι χρόνια», όπως αποκάλυψαν πρώτοι οι New York Times. Αυτό θα είναι το τέταρτο διαζύγιο του Μέρντοχ, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ομίλου μέσων ενημέρωσης News Corp και έχει μια τεράστια περιουσία ύψους 16,2 δισεκατομμυρίων ευρώ (14 δις λίρες)

Το πρώην πλέον ζευγάρι την ημέρα του γάμου τουςΑ.Ρ

Τεχνικά ήταν ο πρώτος γάμος για τη Τζέρι Χολ, μετά από μια σχέση 22 ετών και τέσσερα παιδιά με τον Μικ Τζάγκερ. Παντρεύτηκε τον frontman των Rolling Stones σε μια παραλία στο Μπαλί το 1990, αλλά ο γάμος ακυρώθηκε μετά τον χωρισμό τους το 1999. Δεν είναι γνωστό εάν το ζευγάρι είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, είναι βέβαιο όμως οτι ο 91χρονος Μέρντοχ είχε μία τέτοια συμφωνία με την τρίτη του σύζυγο, Γουέντι Ντενγκ.

Το τέλος του «λαβ στόρι»

Οι θαμώνες στο καλοκαιρινό πάρτι του Μέρντοχ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα παραξενεύτηκαν με την απουσία της Χολ. Ένας από τους παρόντες στη Serpentine Gallery στο Λονδίνο το βράδυ της Δευτέρας είπε: «Το θεώρησα περίεργο που δεν ήταν εκεί. Είναι μια κοινωνική γυναίκα και πάντα δίνει το παρών σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Παρατήρησα επίσης ότι κανένα από τα μέλη της οικογένειάς της δεν ήταν εκεί, ούτε οι φίλοι της».

Ο Μέρντοχ και η Χολ εθεάθησαν για τελευταία φορά μαζί δημόσια στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2021, όταν φωτογραφήθηκαν να φτάνουν χωριστά για δείπνο. Φαίνεται ότι έφυγαν μαζί με κοινό αυτοκίνητο. Οι New York Times επικαλέστηκαν δύο ξεχωριστές πηγές που επιβεβαιώνουν το τέλος της σχέσης τους. Και οι δύο μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Φίλοι είπαν στην εφημερίδα ότι τις πρώτες ημέρες του γάμου του με τη Χολ, ο Μέρντοχ «αφιέρωνε ευτυχώς περισσότερο χρόνο στη νέα του σύζυγο», αφήνοντας τον γιο του Λάχλαν, τον ​​επιλεγμένο διάδοχό του στο τιμόνι της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης και τα άλλα παιδιά του «να εδραιωθούν στην κορυφή της εταιρικής ιεραρχίας».

Οι επιχειρήσεις του Μέρντοχ περιλαμβάνουν το Sky TV και τις εφημερίδες Sun και Times. Είναι επίσης ιδιοκτήτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News και της Wall Street Journal, μαζί με πολλά άλλα εγχειρήματα στην πατρίδα του την Αυστραλία.

Ο Μέρντοχ γνώρισε τη Τζέρι Χολ μετά τον χωρισμό του από την 53χρονη Ντενγκ το 2014 μετά από 14 χρόνια γάμου. Επιχειρηματίας και επενδυτής, η Ντενγκ έγινε πρωτοσέλιδο το 2011 όταν χαστούκισε έναν άνδρα που είχε πετάξει μια κρέμα στον σύζυγό της σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά τη διάρκεια του σκανδάλου με το χακάρισμα τηλεφώνου.

Όταν το ζευγάρι χώρισε, υπήρξαν εικασίες, τις οποίες διέψευσε η Ντενγκ ότι είχε έρθει κοντά με τον Τόνι Μπλερ, τον νονό της κόρης τους, Γκρέις. Ο Μέρντοχ γνώρισε τη Χολ στην Αυστραλία το 2015. Μετά από εβδομάδες φημολογίας, το ζευγάρι εμφανίστηκε δημόσια στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου ράγκμπι στο Λοδίνο τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς. Ο Μέρντοχ φωτογραφήθηκε να φιλά τη Χολ στο μάγουλο ενώ εκείνη χαμογελούσε πλατιά.

Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο κόκκινο χαλί μαζί στις Χρυσές Σφαίρες το 2016. Φίλοι είπαν τότε: «Ο Ρούπερτ δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος. Δεν συμπεριφέρεται σανηλικιωμένος που είναι ερωτευμένος με μία έφηβη. Απλώς φαίνεται πολύ, πολύ χαρούμενος. Είναι υπέροχο πράγμα».

Η Χολ μετακόμισε από το σπίτι της στο Ρίτσμοντ, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όπου ζούσε μετά το χωρισμό της με τον Μικ Τζάγκερ, όταν ανακάλυψε ότι είχε αποκτήσει ένα παιδί με ένα μοντέλο από τη Βραζιλία. Ανακοινώνοντας τον αρραβώνα τους στο Twitter, ο Μέρντοχ αποκάλεσε τον εαυτό του «τον πιο τυχερό και ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο». Δώρισε στη Χολ ένα δαχτυλίδι 20 καρατίων που πιστεύεται ότι αξίζει πάνω από 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο γάμος τους ήταν ένα μικρό πάρτι , μια εβδομάδα πριν από τα 85α γενέθλια του Μέρντοχ, στον οποίο παρευρέθηκαν μια χούφτα στενών φίλων. Μέρες αργότερα, πραγματοποίησαν μια δημόσια τελετή στην εκκλησία St Bride’s στην Fleet Street του Λονδίνου με καλεσμένους όπως οι Μπομπ Γκέλντοφ, Άντριου Λόιντ Βέμπερ και Μάικλ Κέιν. Η Χολ φορούσε ένα γαλάζιο του πάγου μεταξωτό φόρεμα Vivienne Westwood, που πιστεύεται ότι κόστισε περίπου 9000 ευρώ.

Πέρυσι, η Χολ έλαμψε στο πάρτι για τα 90ά γενέθλια του Μέρντοχ στο Tavern on the Green, ένα πολυτελές εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολύ τρυφερή μαζί του κατά τη διάρκεια των εορτασμών, στις οποίες συμμετείχαν προσωπικότητες από τις επιχειρήσεις, τον αθλητισμό και την πολιτική, είπε μια πηγή.

Τα χρυσά διαζύγια του Μέρντοχ

Η πρώτη σύζυγος του κ. Murdoch ήταν η Patricia Booker, ένα μοντέλο από την Αυστραλία. Χώρισαν το 1965. Ήταν παντρεμένος με τη δεύτερη του, την Άννα, πρώην ρεπόρτερ εφημερίδων, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες έως ότου χώρισαν το 1999.

Το διαζύγιό τους παραμένει το δεύτερο πιο ακριβό στην ιστορία με κόστος 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον Μέρντοχ. Πριν γνωρίσει τον Μικ Τζάγκερ, η Χολ ήταν σε σχέση με τον τραγουδιστή Bryan Ferry και ήταν το εξώφυλλο του άλμπουμ του 1975 Siren.

H Γουέντι ΝτενγκΑ.Ρ

Ο Μέρντοχ και η Χολ έχουν δέκα παιδιά από τις προηγούμενες σχέσεις τους. Στο καλοκαιρινό πάρτι του Μέρντοχ το απόγευμα της Δευτέρας, ο μεγιστάνας μίλησε με τον Μπόρις Τζόνσον για 15 λεπτά. Άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ήταν παρόντα ήταν η Πρίτι Πατέλ, η Λιζ Τρας, ο Μάικλ Γκόουβ και Σατζίντ Τζαβίντ. Τα παιδιά του Μέρντοχ, Λάχλαν, Γκρέις και Κλόι ήταν επίσης παρόντα, είπε μια πηγή.

Η αμύθητη περιουσία

Οι εικασίες είναι πλέον έντονες για το πώς θα μοιραστεί η τεράστια περιουσία του Ρούπερτ Μέρντοχ θα επηρεαζόταν από ένα διαζύγιο.

Δεν είναι σαφές πόσο από την περιουσία των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης μπορεί να πάει στη Τζέρι Χολ. Ο δικηγόρος Μαρκ Στέφενς, της εταιρείας Χάουαρντ Κένεντι, είπε ότι ο Μέρντοχ μπορεί να έχει υπογράψει μια «αρκετά γενναιόδωρη» προγαμιαία συμφωνία.

Αυτό θα είχε συνταχθεί με την «προσδοκία να μην παρέμβει η Χολ στη γραμμή διαδοχής», για την επιχειρηματική αυτοκρατορία του μεγιστάνα. Η Daily Mail κατανοεί ότι οποιοδήποτε διαζύγιο είναι απίθανο να επηρεάσει την ιδιοκτησία των εταιρειών του.

Ωστόσο, η περιουσία που έχει αποκτήσει το ζευγάρι από τότε που παντρεύτηκε μπορεί να διακυβεύεται. Το 2019, αγόρασαν ένα γεωργιανό ακίνητο αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ κοντά στο Henley-on-Thames στο Oxfordshire. Ένα χρόνο αργότερα, προέκυψε ότι είχαν εξαγοράσει το ακίνητο Great Tew Manor στο Cotswolds.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το ζευγάρι ξόδεψε 264 εκατομμύρια λίρες σε ένα ράντσο βοοειδών 340.000 στρεμμάτων κοντά στο πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ. Τα άλλα ακίνητα της οικογένειας περιλαμβάνουν ένα ράντσο στην Καλιφόρνια, ένα οινοποιείο στο Λος Άντζελες και ένα αγρόκτημα προβάτων και βοοειδών στην πατρίδα του Μέρντοχ, την Αυστραλία.

Η Μις Χολ απέκτησε επίσης τεράστια περιουσία από την καριέρα της ως μοντέλο, και έγινε το πρόσωπο σε γνωστές εταιρείες, όπως στα καλλυντικά της Revlon.Είχε επίσης μικρούς ρόλους σε ταινίες συμπεριλαμβανομένου του Batman. Ο χωρισμός της από τον Μικ Τζάγκερ την άφησε με εκτιμώμενο διακανονισμό 20 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ