Γάμος: Γιατί πολλοί σκέφτονται να εγκαταλείψουν το γάμο τους;

Όλοι ονειρευόμαστε το γόνιμο μέλλον μας με κάποιον που αγαπάμε και ελπίζουμε να γεράσουμε μαζί. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντοτε όπως τα θέλουμε. Οι γάμοι υποτίθεται ότι βγάζουν το καλύτερο εαυτό μας, αλλά όταν το κάνουν διαφορετικά, συνιστάται να το εγκαταλείψετε. Παρακάτω παρατίθενται λόγοι που λένε ότι ήρθε η ώρα να τελειώσετε τον γάμο και να ξεκινήσετε τη ζωή από την αρχή.

5 λόγοι που πρέπει να εγκαταλείψετε τον γάμο σας

  1. Είναι ένας καταχρηστικός γάμος και όχι ένας ευτυχισμένος.

Κανείς δεν θέλει να είναι σε μια καταχρηστική σχέση ή γάμο. Δεν είναι δυνατόν να προβλέψεις τη συμπεριφορά κάποιου. Μερικές φορές, οι άνθρωποι αλλάζουν μετά το γάμο και τα πράγματα αλλάζουν. Εάν έχετε έναν σύντροφο που σας κακοποιεί σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά ή σεξουαλικά, είναι καιρός να αποχωρήσετε από το γάμο. Αξίζεις κάποιον που σε καταλαβαίνει και σε νοιάζεται, όχι κάποιον που σου φέρεται άσχημα.

  1. Το σεξ δεν είναι πια μέρος της ζωής σου.

Μπορεί να το αγνοούμε, αλλά όταν τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ, η αγάπη χάνεται σταδιακά από τη ζωή τους. Το σεξ κρατά ζωντανό το ζευγάρι. Τους κρατάει ενωμένους.

  1. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πείτε ο ένας στον άλλο.

Η επικοινωνία είναι σημαντική σε μια σχέση. Όταν είστε ερωτευμένοι ή νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον, έχετε πολλά πράγματα να μοιραστείτε και να μιλήσετε. Ωστόσο, αν εσείς οι δύο δεν έχετε λόγια ή δεν έχετε κυριολεκτικά τίποτα να πείτε, κάτι δεν πάει καλά. Ή έχετε απομακρυνθεί και οι δύο ή η σύνδεση μεταξύ σας δεν υπάρχει πια. Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Εάν πιστεύετε ότι η κατάσταση συνεχίζεται και δεν βλέπετε καμία αλλαγή, θεωρήστε το ως έναν από τους λόγους για να εγκαταλείψετε έναν γάμο και να φύγετε από αυτόν, ειρηνικά.

  1. Ο σύντροφός σου αποδεικνύεται ναρκισσιστής.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους λείπει η ενσυναίσθηση. Μπορεί να κάνουν λάθος, αλλά δεν θα δεχτούν το λάθος τους. Είναι δύσκολο να ζεις με τέτοιους ανθρώπους. Αν ανακαλύψατε ότι ο σύντροφός σας είναι ναρκισσιστής και δεν νοιάζεται καθόλου για εσάς, αφήστε το γάμο. Αξίζεις κάποιον που νοιάζεται για σένα και σε καταλαβαίνει και όχι κάποιον που σκέφτεται πολύ τον εαυτό του και σε αγνοεί εντελώς.

  1. Έχετε σταματήσει και οι δύο να περνάτε χρόνο μαζί.

Είναι εντάξει να περάσετε κάποια βράδια με φίλους αντί για σύντροφο. Ωστόσο, αν αυτά τα βράδια πληθαίνουν και δεν μετανιώνετε ή δεν χάνετε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον σύζυγό σας, κάτι δεν πάει καλά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ