Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού


Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα (23/6) το άνοιγμα μιας προσωρινής κλινικής για τη χορήγηση διδοσικού εμβολίου σε άτομα που μπορεί να είχαν πρόσφατη έκθεση στην ευλογιά των πιθήκων. Ο εμβολιασμός λίγο μετά την έκθεση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ευλογιάς των πιθήκων και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα για όσους νοσούν. Η κλινική εμβολίων θα βρίσκεται στο Chelsea Sexual Health Clinic. Το ιατρείο ανοίγει σήμερα, και θα λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να κολλήσει και να μεταδώσει την ευλογιά των πιθήκων, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις στην τρέχουσα επιδημία είναι μεταξύ ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων ή άλλων ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες. Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα NYC Health + Hospitals προσφέρουν ήδη εμβόλιο σε άτομα που προσδιορίζονται ως στενές επαφές ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων. Η νέα κλινική εμβολίων επεκτείνει την προσβασιμότητα στον εμβολιασμό σε όλους τους ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και άλλους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (cisgender ή τρανς) ηλικίας 18 ετών και άνω που είχαν πολλαπλούς ή ανώνυμους σεξουαλικούς συντρόφους τις τελευταίες 14 ημέρες.

Το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει οδηγίες για τους ενήλικες που εξετάζουν το ενδεχόμενο εμβολιασμού, ώστε να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το προσωπικό τους επίπεδο κινδύνου. Οι άνδρες που κάνουν σεξ ή έχουν άλλη στενή επαφή με άντρες που γνώρισαν μέσω εφαρμογών γνωριμιών ή πλατφορμών κοινωνικών μέσων ή σε κλαμπ, σεξουαλικά πάρτι, σάουνες ή άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό. «Όπως έχω πει από την πρώτη μέρα, είμαστε προετοιμασμένοι, δεν είμαστε πανικοβλημένοι και αυτός ο ιστότοπος εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων είναι ένα ακόμη κρίσιμο εργαλείο για να διατηρήσουμε τους Νεοϋορκέζους υγιείς», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς. «Από σήμερα, οι δικαιούχοι Νεοϋορκέζοι που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων μπορούν τώρα να εμβολιαστούν για να παραμείνουν ασφαλείς και να επιβραδύνουν την εξάπλωση».

“Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης που ηγείται αυτής της προσπάθειας για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης, ιδιαίτερα μεταξύ των κοινοτήτων που εξυπηρετεί η Callen-Lorde”, δήλωσε ο Peter Meacher, Διευθυντής Ιατρικής στο Callen-Lorde Community Health Center. “Αν και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, είναι εξίσου σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ταυτότητα δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου και πρέπει όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να μην στιγματίζουμε κοινότητες που μπορεί να επηρεαστούν δυσανάλογα. Κατά τη διάρκεια του μήνα Pride στη Νέα Υόρκη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη μακρά ιστορία και τον αντίκτυπο του στιγματισμού και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος μας».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ