Ο Ζελένσκι υποσχέθηκε την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και την ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στην ερχόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στην Μαδρίτη από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου, δήλωσε την Τετάρτη ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «νίκη» την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσει στη χώρα του καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ και υποσχέθηκε πως δεν θα εφησυχάσει έως ότου ηττηθεί η Ρωσία στον πόλεμο και εξασφαλιστεί η πλήρης ένταξη της Ουκρανίας στους κόλπους της Ένωσης.

Οι «27» αναγνώρισαν επισήμως την υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ, μια τολμηρή γεωπολιτική κίνηση που χαιρετίστηκε από το Κίεβο και τις Βρυξέλλες ως «ιστορική στιγμή».

«Αυτή είναι μια νίκη», τόνισε χαμογελώντας ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε στο Instagram, υπογραμμίζοντας ότι η Ουκρανία περίμενε 30 χρόνια αυτήν τη στιγμή.

«Μπορούμε να νικήσουμε τον εχθρό, να ανοικοδομήσουμε την Ουκρανία, να ενταχθούμε στην ΕΕ και… κατόπιν μπορούμε να ξεκουραστούμε», είπε για να συμπληρώσει: «Ή μάλλον δεν θα ξεκουραστούμε καθόλου – τα παιδιά μας μπορεί να προσβληθούν. Αλλά, αναμφίβολα, θα νικήσουμε!».

https://www.instagram.com/p/CfJ-20jlkNt

Από την πλευρά του ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του Ζελένσκι, ανέφερε πως το Κίεβο θα εφαρμόσει ταχύτατα το σχέδιο που απαιτείται για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες. «Η Ουκρανία θα είναι στην ΕΕ», υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο Twitter.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ