Interior Design: Πώς επηρεάζει η διακόσμηση τη διάθεσή μας;


Η διάθεσή μας είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, αποτέλεσμα όλων των συναισθημάτων και των αντιδράσεων μας στο περιβάλλον. Μία συγκεκριμένη διάθεση μπορεί να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η καλή διάθεση ή η κακή διάθεση είναι γνωστό ότι εξαρτώνται από τα γεγονότα, το χρώμα και οποιουσδήποτε άλλους εξωτερικούς παράγοντες γύρω μας. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται να δίνουμε μεγάλη έμφαση στη διάθεσή μας και να προσαρμόζουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας βάσει αυτού.

Διάθεση ανά δωμάτιο

Αν θέλετε να δώσετε στην κρεβατοκάμαρά σας μια πιο απαλή και οικεία αίσθηση, μπορείτε να μειώσετε την αντίθεση και να δουλέψετε με παρόμοια πιο απαλά, πιο αισθησιακά χρώματα.

Ο φωτισμός του μπάνιου και η επιλογή των χρωμάτων είναι σημαντικά γιατί είναι χρήσιμο να έχετε καλό φωτισμό όταν κοιτάτε τον καθρέφτη. Τα χειρότερα χρώματα για να δουλέψετε είναι σίγουρα τα κίτρινα και τα πράσινα, επομένως δεν συνιστώνται ιδιαίτερα. Ο φωτισμός πρέπει να είναι παρόμοιος με το φως της ημέρας, ώστε να αισθάνεται φυσικός.

Για να κάνετε την κουζίνα σας ένα ωραίο και συναρπαστικό μέρος του σπιτιού σας, τα χρώματα πρέπει να ταιριάζουν με αυτό το περιβάλλον. Αυτό είναι ένα καλό μέρος όπου μπορείτε να πειραματιστείτε με φωτεινούς και τολμηρούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Τα δωμάτια που προορίζονται για δραστηριότητες θα πρέπει να είναι χρωματισμένα ανάλογα με τις δραστηριότητες που τους έχετε επιφυλάξει. Τα βαθιά χρώματα μπορούν να φέρουν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, ενώ κάτι πιο ανοιχτό θα μπορούσε να κάνει τον χώρο μεγάλο και ευρύχωρο. Οι αίθουσες δραστηριοτήτων όπως το παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να είναι καλά φωτισμένοι και να περιέχουν ένα εστιακό σημείο όπου μπορεί το παιδί να εστιάσει στη δραστηριότητά του.

Τα επίσημα δωμάτια απαιτούν χρώματα που θα διατηρήσουν μια χαλαρή και διακριτική ατμόσφαιρα. Αυτό ισχύει για σαλόνια και τραπεζαρίες. Τα έπιπλα πρέπει να είναι οργανωμένα με τρόπο που να διευκολύνει τη συνομιλία και το δέσιμο και να αισθάνεστε ευπρόσδεκτοι και χαλαροί. Αυτοί οι τύποι δωματίων θα πρέπει να είναι ο τέλειος συνδυασμός σπιτικού και εκλεπτυσμένου – είναι καλύτερο να δουλέψετε με βαθιά, πλούσια χρώματα.

Σημαντικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στη διάθεση του δωματίου είναι το μέγεθος, το πόσο φωτισμένο είναι το δωμάτιο και η φωτεινότητα των χρωμάτων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ