Αθλητισμός: Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται σωστή διατροφή και άσκηση [vid]


Ο Ιούνιος αναγνωρίζεται ως Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Εγκέφαλο και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Είναι φυσιολογικό να παλεύουμε με μικρά πράγματα, όπως η ανάκληση ονομάτων – και όλοι βιώνουμε κάποια επιβράδυνση των διαδικασιών σκέψης, καθώς μεγαλώνουμε- αλλά πώς μπορούμε να αποφύγουν σοβαρές γνωστικές βλάβες; Ορισμένες γνωστικές δυσκολίες, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, έχουν υποκείμενες παθολογικές αιτίες που οι επιστήμονες εξακολουθούν να εργάζονται για να κατανοήσουμε. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος μπορεί επίσης να χάσει τη λειτουργία του απλώς λόγω κακής σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας. Πολλές από τις αιτίες της γνωστικής έκπτωσης μπορούν να προληφθούν. Ακριβώς όπως δημιουργούμε προγράμματα άσκησης για το σώμα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ρουτίνα για την υγεία του εγκεφάλου.

Κατά γενικό κανόνα, ό,τι είναι καλό για την υγεία της καρδιάς είναι καλό για την υγεία του εγκεφάλου. Η τακτική άσκηση, η σωστή διατροφή και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους προάγουν έναν υγιή εγκέφαλο. Άτομα όλων των ηλικιών, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, επωφελούνται από το να βγαίνουν από το σπίτι, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μάθησης και να έχουν μια ενεργή κοινωνική ζωή. Είναι σημαντικό να δεσμευτείτε σε ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει όλες αυτές τις υγιείς δραστηριότητες γήρανσης του εγκεφάλου. Το καλοκαίρι, από πολλές απόψεις, είναι η ιδανική εποχή για να δημιουργήσετε μια ρουτίνα άθλησης. Ο ζεστός καιρός προσφέρει την ευκαιρία για σωματική άσκηση μέσα από την κηπουρική και το περπάτημα. Πολλοί οργανισμοί προσφέρουν καλοκαιρινά μαθήματα χορού, φωτογραφίας, τέχνης, μουσικής και άλλα χόμπι.

Το καλοκαίρι είναι επίσης η εποχή των αγροτικών αγορών και των φρέσκων προϊόντων. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά περιέχουν ενώσεις που ονομάζονται φυτικές πολυφαινόλες. Αυτές οι ενώσεις, που βοηθούν τα φυτά να καταπολεμήσουν τις ασθένειες, έχει παρατηρηθεί σε ζωικά μοντέλα ότι παρατείνουν τη διάρκεια ζωής προάγοντας τη γενική κυτταρική υγεία. Τα μούρα και το κόκκινο κρασί είναι όλα καλές πηγές πολυφαινολών.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ