ΗΠΑ Παιδίατροι: Συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας


ΗΠΑ Παιδίατροι: Η καθοδήγηση έρχεται καθώς οι προκλήσεις ψυχικής υγείας εκτοξεύονται στα ύψη μεταξύ των παιδιών και των εφήβων Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συμβουλεύει τους ελέγχους κατάθλιψης και κινδύνου αυτοκτονίας για όλους τους εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω, σύμφωνα με το ενημερωμένο πρόγραμμά της για προληπτική φροντίδα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αυτήν την εβδομάδα. Ο έλεγχος για τον κίνδυνο αυτοκτονίας προστέθηκε στην υπάρχουσα σύσταση προσυμπτωματικού ελέγχου κατάθλιψης σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP για την Κατάθλιψη Εφήβων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι οποίες κυκλοφόρησαν το 2018.

Στις κατευθυντήριες γραμμές του 2018, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP συνέστησε ετήσιο έλεγχο κατάθλιψης για οποιονδήποτε ηλικίας μεταξύ 12 και 21 ετών, επικαλούμενη αναφορές ότι περίπου το 50% των εφήβων με κατάθλιψη διαγιγνώσκονται πριν φτάσουν στην ενηλικίωση και έως και δύο στους τρεις καταθλιπτικούς εφήβους δεν παρουσιάζουν καθόλου βοήθεια ή φροντίδα.

Ο έλεγχος υγείας που προτείνεται από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP προτρέπει τους παρόχους υγείας να αξιολογήσουν τον κίνδυνο με μια σειρά ερωτήσεων.

«Συχνά είναι εννέα διαφορετικές ερωτήσεις που κάνουν για συμπτώματα κατάθλιψης και πολύ συχνά στο τέλος αυτού του συνόλου ερωτήσεων, ένα παιδί ρωτιέται για ιδεασμό αυτοκτονίας ή σκέψεις αυτοτραυματισμού, σκέψεις ότι μάλλον είναι νεκρό ή ζωντανό, σκέψεις που μπορεί να δυσκολεύονται λίγο», είπε ο Δρ Nathan Copeland Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων στο Duke Health, σύμφωνα με το CBS 17.

Στη συνέχεια, οι γιατροί καλούνται να συζητήσουν τους πόρους ψυχικής υγείας εάν εντοπίσουν μια ανησυχία.

«Είναι κάτι με το οποίο τα παιδιά παλεύουν για πολύ καιρό και αν μπορούμε να βγούμε από αυτό ως κοινότητα, να είμαστε πιο ικανοί να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, αν μπορούμε να βγούμε από αυτό, να είμαστε πιο ικανοί να δεσμεύσουμε τα παιδιά και να υποστηρίξουμε τα παιδιά.

Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ελπίδα εκεί», είπε ο Copeland.

Από την πανδημία, τα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους συνέχισαν να ανεβαίνουν στα ύψη μεταξύ των εφήβων και των παιδιών.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

“Οι προκλήσεις ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες είναι πραγματικές και ευρέως διαδεδομένες. Ακόμη και πριν από την πανδημία, ένας ανησυχητικός αριθμός νέων αγωνιζόταν με αισθήματα ανικανότητας, κατάθλιψης και σκέψεις αυτοκτονίας — και τα ποσοστά έχουν αυξηθεί την τελευταία δεκαετία, είπε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αμερικανός χειρουργός Vivek Murthy σε μια συμβουλευτική του.

“Η πανδημία COVID-19 άλλαξε περαιτέρω τις εμπειρίες τους στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινότητα, και η επίδραση στην ψυχική τους υγεία ήταν καταστροφική. Η μελλοντική ευημερία της χώρας μας εξαρτάται από το πώς υποστηρίζουμε και επενδύουμε στην επόμενη γενιά,” πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ