Επιτροπή CDC: Συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης


Επιτροπή CDC: Ο οργανισμός εκτιμά ότι υπήρξαν τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ασθένειες γρίπης τη σεζόν 2021-22 Μια ομοσπονδιακή συμβουλευτική επιτροπή δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Αμερικανοί 65 ετών και άνω θα πρέπει να κάνουν νεότερα εμβόλια κατά της γρίπης. Οι τακτικές βολές, είπαν, δεν παρέχουν αρκετή προστασία στους ηλικιωμένους, των οποίων το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται το ίδιο καλά στις παραδοσιακές βολές. Τα εμβόλια περιλαμβάνουν Fluzone High-Dose, Fluad με ενισχυτικό ανοσοποιητικού ή Flublok. Εάν τα νεότερα εμβόλια δεν είναι διαθέσιμα, τα μέλη είπαν ότι οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να κάνουν τακτικά εμβόλια γρίπης.

«Αυτά τα εμβόλια κατά της γρίπης είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι ακόμη η κατ’ οίκον εφαρμογή που θα θέλαμε να έχουμε», δήλωσε το μέλος της επιτροπής Δρ. Helen Keipp Talbot, του Πανεπιστημίου Vanderbilt.

Οι συστάσεις της επιτροπής λαμβάνονται συνήθως από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση θα δηλώσει ότι προτιμά το εμβόλιο της γρίπης για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Αξιωματούχοι του CDC ανέφεραν ότι το εμβόλιο της γρίπης τον περασμένο χειμώνα ήταν μόλις 35% αποτελεσματικό στην πρόληψη των συμπτωμάτων γρίπης αρκετά σοβαρών ώστε να απαιτούν ιατρική φροντίδα.

Ενώ οι ιοί της γρίπης ανιχνεύονται όλον το χρόνο στις ΗΠΑ, οι ιοί της γρίπης είναι πιο συνηθισμένοι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Η δραστηριότητα αρχίζει συχνά να αυξάνεται τον Οκτώβριο.

Ο οργανισμός είπε ότι όλοι οι έξι μηνών και άνω θα πρέπει να λαμβάνουν ένα ετήσιο εμβόλιο γρίπης.

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Μεταξύ του 50% και 70% των νοσηλειών που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχει συμβεί σε άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ