Google Doodle Anne Frank: 75 χρόνια από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

Η Google τιμά σήμερα την 75η επέτειο από τη δημοσίευση του The Diary of a Young Girl από την Anne Frank, με ένα βίντεο doodle της Google που απεικονίζει στιγμές από τη ζωή της στο βιβλίο. Το doodle τιμά επίσης αυτό που θα ήταν τα 93α γενέθλια του έφηβου ημερολογίου και Εβραϊκού θύματος του Ολοκαυτώματος νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στις 12 Ιουνίου. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Google Doodle Thoka Maer δημιούργησε τα doodle. Η Γερμανίδα εικονογράφος μίλησε για το αίσθημα ευθύνης της να διατηρήσει τη μνήμη του Ολοκαυτώματος ως κύριο παράγοντα στη διαδικασία της εικονογράφησης. Με την πάροδο του χρόνου, το ημερολόγιο έγινε ένα από τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο και συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλά θεατρικά έργα και ταινίες.

Η Άννα Φρανκ γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1929 από τον Ότο και την Έντιθ Φρανκ στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Η οικογένειά της μετακόμισε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας το 1934, αφού το Ναζιστικό Κόμμα με επικεφαλής τον Αδόλφο Χίτλερ κέρδισε την εξουσία στη Γερμανία. Καθώς οι διωγμοί των Εβραίων αυξήθηκαν τον Ιούλιο του 1942, οι Φράγκοι κρύβονταν σε κρυφά δωμάτια πίσω από μια βιβλιοθήκη (ένα μέρος που αναφέρεται ως Παράρτημα στο ημερολόγιο της Άννας) στο κτίριο όπου εργαζόταν ο Ότο. Μέχρι τη σύλληψη της οικογένειας από τη Γκεστάπο (μυστική αστυνομία των Ναζί) στις 4 Αυγούστου 1944, η Άννα κρατούσε ένα ημερολόγιο που είχε λάβει ως δώρο γενεθλίων και εξιστόρησε την κρυφή ζωή της οικογένειάς της.

Το ημερολόγιο είναι επίσης γεμάτο από την εσωτερική της ζωή ως έφηβη και περιγράφει γλαφυρά όλες τις καθημερινές μικρές μάχες που πρέπει να περάσουν οι έφηβοι. Έχει γίνει ένα σημαντικό έγγραφο για την κατανόηση της ζωής υπό το Ναζιστικό Κόμμα. Ο Ότο, το μόνο επιζών μέλος της οικογένειάς του στο Ολοκαύτωμα, επέστρεψε στο Άμστερνταμ για να ανακαλύψει ότι το ημερολόγιο της Άννας είχε σωθεί από τη γραμματέα του, Μίεπ Γκις. Αποφάσισε να εκπληρώσει τη μεγαλύτερη επιθυμία της Άννας να γίνει συγγραφέας και να εκδώσει το ημερολόγιό της το 1947. Μεταφράστηκε από τα πρωτότυπα ολλανδικά και πρωτοκυκλοφόρησε στα αγγλικά το 1952 ως The Diary of a Young Girl. Έκτοτε, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 70 γλώσσες.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ