Κίνα κορωνοϊός: Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες


Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς. Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία που έχει δεσμευτεί σε μια στρατηγική μηδενικής COVID-19, εξαλείφοντας όλες τις μολύνσεις με έναν συνδυασμό στοχευμένων περιορισμών, μαζικών δοκιμών και μακρών περιόδων καραντίνας. Ο οικονομικός κόμβος της Σαγκάης αναγκάστηκε σε ένα πολύμηνο lockdown κατά τη διάρκεια της έκρηξης της COVID αυτή την άνοιξη λόγω της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Omicron, ενώ η πρωτεύουσα Πεκίνο έκλεισε σχολεία και γραφεία για εβδομάδες λόγω ξεχωριστής επιδημίας.

Ωστόσο, οι μολύνσεις έχουν επιβραδυνθεί τις τελευταίες ημέρες, με τη Σαγκάη σήμερα να αναφέρει μηδενικά τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα για πρώτη φορά από πριν από το ξέσπασμα στις αρχές Μαρτίου. “Δεν υπήρξαν νέα εγχώρια επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 ούτε νέα εγχώρια ασυμπτωματικά κρούσματα στη Σαγκάη”, ανέφερε η δήλωση. Το lockdown στους 25 εκατομμύρια κατοίκους της Σαγκάης ως επί το πλείστον άρθηκε στις αρχές Ιουνίου, αλλά η μητρόπολη δυσκολεύτηκε να επιστρέψει στην κανονικότητα, καθώς μεμονωμένες γειτονιές έχουν επιβάλει εκ νέου περιορισμούς για νέες μολύνσεις. Εκατομμύρια άνθρωποι στην πόλη κλείστηκαν ξανά προσωρινά πριν από δύο εβδομάδες, αφού η κυβέρνηση διέταξε μια νέα εκστρατεία μαζικών δοκιμών.

Στο Πεκίνο, οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν τον Μάιο μειώθηκαν αργότερα, καθώς μειώθηκαν τα κρούσματα, αλλά ενισχύθηκαν ξανά αυτόν τον μήνα, αφού εμφανίστηκε ένα σύμπλεγμα λοιμώξεων που συνδέεται με τη νυχτερινή ζωή. Μετά από ημέρες μαζικών δοκιμών και τοπικών περιορισμών, η αλυσίδα μόλυνσης των σούπερ μάρκετ Heaven -που πήρε το όνομά της από ένα δημοφιλές μπαρ που επισκέφτηκαν οι ασθενείς- έχει πλέον ουσιαστικά αποκλειστεί, δήλωσαν οι αρχές του Πεκίνου την περασμένη εβδομάδα. Το εκπαιδευτικό γραφείο της πόλης δήλωσε ότι όλοι οι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις τάξεις τους για προσωπική εκπαίδευση τη Δευτέρα.

Το Πεκίνο ανέφερε μόνο δύο νέες τοπικές μολύνσεις σήμερα

Ωστόσο, η μονάδα παραγωγής ισχύος στη νότια Κίνα, Shenzhen, δήλωσε σήμερα ότι θα κλείσει χονδρικές αγορές, κινηματογράφους και γυμναστήρια σε μια κεντρική περιοχή που συνορεύει με το Χονγκ Κονγκ για τρεις ημέρες μετά την ανακάλυψη κρουσμάτων COVID εκεί. Κινέζοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι η πολιτική μηδενικής COVID-19 είναι απαραίτητη για την πρόληψη μιας καταστροφής στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, επισημαίνοντας την άνιση κατανομή των ιατρικών πόρων και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων. Ωστόσο, η στρατηγική έχει χτυπήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η αυστηρή επιβολή του νόμου έχει προκαλέσει σπάνιες διαμαρτυρίες στην αυστηρά ελεγχόμενη χώρα. Η διεθνής απομόνωση της Κίνας ώθησε επίσης ορισμένες ξένες επιχειρήσεις και οικογένειες με τα οικονομικά μέσα να κάνουν σχέδια εξόδου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ