Κορονοϊός: Αντιμέτωπος με ένα νέο κύμα της Covid-19 ο Λίβανος


Κορονοϊός: Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου προειδοποίησε χθες Σάββατο ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της Covid-19, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Η προειδοποίηση ήρθε μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών για τις τελευταίες επιδημιολογικές εξελίξεις, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα κορονοϊού, το οποίο αναμένεται να είναι πιο μεταδοτικό και να εξαπλώνεται ταχύτερα, σύμφωνα με τα δεδομένα για τις μολύνσεις στον Λίβανο και στον υπόλοιπο κόσμο, τα οποία παρουσιάζουν ανησυχητική άνοδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Υγείας υπογραμμίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν οι πολίτες κατά της Covid-19, καθώς το ποσοστό των εμβολιασμένων στη χώρα παραμένει ακόμα χαμηλό και δεν ξεπερνά το 45%.

Το προηγούμενο 24ωρο στον Λίβανο καταγράφηκαν 836 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων σε 1.107.602. Στο ίδιο διάστημα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της νόσου στη χώρα να ανέρχεται σε 10.458.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ