Νέες απειλές από την Τουρκία: Αποστρατιωτικοποίηση ή αμφισβήτηση νησιών «και όπου πάει»


Δεν σταματούν τις προκλήσεις οι Τούρκοι, οι οποίοι αυτή τη φορά -μέσω του αντιπροέδρου της χώρας Φουάτ Οκτάι- απειλούν την Ελλάδα με αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους «και όπου πάει»

Ο Οκτάι στην συνέντευξη του στην εφημερίδα Μιλιέτ αναφέρει: Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάνης και μετά, και ότι τα νησιά πρέπει αποστρατικοποιηθούν. Η Ελλάδα ή θα κάνει αυτό που πρέπει ή υπάρχει και η ιστορία στις αρχές του 20 αιώνα. Υπάρχει και η πρόσφατη ιστορία όπως στην Κύπρο. Η Ελλάδα ή θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά ή η Τουρκία θα αρχίσει να αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Θα κάνουμε αυτό, θα τα αμφισβητήσουμε και όπου φτάσει αυτό».

Επίσης σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ως παράδειγμα ακόμα και το Καστελόριζο όπου ανέφερε: «Υπάρχουν νησιά, που βρίσκονται κάτω από την μύτη μας και στρατικοποιούνται. Αυτά είναι απειλεί για εμάς , δεν μπορούμε να τα και δεν μπορεί η Τουρκία να μην απαντήσει σε αυτήν πράξη της Ελλάδος».

Ακραία πρόκληση: Τούρκος πολιτικός άνοιξε τουρκική σημαία μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων

Υπενθυμίζεται ότι χθες ένας Τούρκος πολιτικός άνοιξε την τουρκική σημαία μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων στο Σύνταγμα, λέγοντας «εμείς είμαστε εδώ».

Πρόκειται για τον Μουσταφά Σαρίγκιουλ, πρώην δήμαρχο της περιοχής Σισλί της Κωνσταντινούπολης και ηγέτη του Κόμματος Αλλαγής της Τουρκίας, το οποίο δεν εκπροσωπείταi στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

«Είμαι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Μη ζητάς βοήθεια από την Αμερική. Ζήτα φιλία από την Τουρκία. Μητσοτάκη, πάρε το χέρι σου από τα όπλα. Ελάτε σε ειρήνη, είμαστε εδώ», ανέφερε ο Μουσταφά Σαριγκιούλ στο βίντεο που ανάρτησε στα social media, ενώ ανοίγει τη σημαία της χώρας του μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, στην πλατεία Συντάγματος.

Παρά το γεγονός ότι ο Σαρίγκιουλ δεν ανήκει στην κυβερνητική παράταξη, τα φιλοκυβερνητικά μέσα της Τουρκίας αναπαρήγαγαν το μήνυμά του στα πρωτοσέλιδά τους.

Μετωπική Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο της Μαδρίτης

Κομβικής σημασίας αναμένεται να είναι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Ιουνίου στη Μαδρίτη αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να απασφαλίσει πλήρως και να πετάξει τη μπάλα της κρίσης στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ήδη τα τουρκικά ΜΜΕ σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας παρουσιάζουν τον Έλληνα πρωθυπουργό ως υπαίτιο της κρίσης και ως ταραξία, αποδίδοντάς του τον χαρακτηρισμό «Κρισοτάκης». Οι φιλοκαθεστωτικές εφημερίδες της γείτονος πήραν τη σκυτάλη των προσωπικών επιθέσεων κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει εγκαινιάσει ο Ταγίπ Ερντογάν και επιτίθενται τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στην υπόλοιπη πολιτική και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.

Έχουν βάλει στο στόχαστρό τους υπουργούς της κυβέρνησης, ακόμη και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αναφέρουν ότι κακώς επισκέπτονται τα νησιά. Ενδεικτικό της παραφροσύνης των Τούρκων είναι το πρωτοσέλιδο της YeniSafak, που φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «KRiZOTAKiS» κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προκαλεί κρίσεις στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ στοχοποιούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί φοβούνται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα «καταγγείλει» την Τουρκία τόσο στη Σύνοδο της Ε.Ε όσο και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπως έκανε και στην ομιλία του στο Κογκρέσο. Παράλληλα γνωρίζουν ότι στις αρχές του επόμενου μήνα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου θα έχει για μια ακόμα φορά την δυνατότητα να ξεγυμνώσει τα ανυπόστατα επιχειρήματα του τουρκικού καθεστώτος. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντως αρνείται να μπει σε οποιονδήποτε προσωπικό διάλογο αντεγκλήσεων χαμαιτυπείου με την τουρκική ηγεσία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ