Στη φυλακή ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα που κατηγορείται για κατασκοπεία από την Τουρκία


Ο Έλληνας πολίτης, Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, οδηγήθηκε σε φυλακή της Τουρκίας με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος της Άγκυρας για λογαριασμό της Αθήνας. Η οικογένειά του τον αναζητούσε για περισσότερο από έναν μήνα.

Συνεχίζει τα ύπουλα προπαγανδιστικά παιχνίδια η Τουρκία, εμφανίζοντας έναν Έλληνα πολίτη ως κατάσκοπο τον οποίο μάλιστα συνέλαβε και οδήγησε στη φυλακή. Η υπόθεση του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα αποκαλύφθηκε το Σάββατο με διπλωματικές πηγές να ξεκαθαρίζουν πως «Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες. Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση».

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ωστόσο, παραμένει κρατούμενος καθώς όπως μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ATV της Τουρκίας, οδηγήθηκε με τεθωρακισμένο όχημα στον ανακριτή κι αυτός διέταξε την προφυλάκισή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και τα νότια προάστια της Αττικής. Δραστηριοποιείται στον τομέα των λατομείων και τα τελευταία χρόνια είχε επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στις εισαγωγές χαλιών από την Τουρκία.

Πριν από περίπου έναν μήνα, είχε ταξιδέψει μαζί με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες στην Τουρκία έτσι ώστε να επισκεφθεί μια έκθεση χαλιών. Έκτοτε, η τύχη του αγνοούταν με την οικογένειά του να απευθύνεται στις Αρχές. Όπως ξεκαθαρίστηκε από διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα έκανε όλες τις διαδικασίες αλλά δεν πήρε καν απάντηση από τις αντίστοιχες τουρκικές. Όλα αυτά, μέχρι το Σάββατο όπου η Τουρκία εμφάνισε τον Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα ως κατάσκοπο που συνελήφθη σε μια επιχείρηση της ΜΙΤ…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ