Οικονόμου στο Newsbomb: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ


Ο Γιάννης Οικονόμου περιέγραψε τις θέσεις της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr

Μήνυμα και προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν θα αφήσει καμία πρόκληση αναπάντητη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το πώς θα αντιδράσει η ελληνική αποστολή σε περίπτωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφασίσει να φέρει και στην σύνοδο της βορειοατλαντικής συμμαχίας την ανιστόρητη θέση περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

«Όπως κάνουμε σε όλα τα φόρα, η Ελλάδα ψύχραιμα, τεκμηριωμένα, αποφασιστικά με επιχειρήματα αποδομεί κάθε έωλο και ανιστόρητο τουρκικό ισχυρισμό» είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου για τη στάση της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Δεν πάμε με το ζωνάρι λυμένο για καβγά αλλά δεν θα αφήσουμε καμία πρόκλκηση αναπάντητη» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι «ανυποχώρητη όσον αφορά την εθνική κυριαρχία και απέναντι σε κάθε πρόκληση και κάθε κατασκευή που δεν μπορεί να σταθεί στο διεθνές δίκαιο».

Ο Γιάννης Οικονόμου στην εισαγωγική του τοποθέτηση σχολίασε ότι η κυβέρνηση καλύπτεται από το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας.

Υπενθύμισε, δε, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Τουρκία ότι από τη μια υπάρχει ο δρόμος της της αποκλιμάκωσης με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και ο δρόμος ης κλιμάκωσης που θα οδηγήσει στην Τουρκία σε περαιτέρω απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή οικογένεια»

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της ρητορικής έντασης αλλά θα προβάλει σε όλα τα φόρα τις θέσεις της και θα υπερασπίζεται με ψυχραιμία τα κυριαρχικά της δικαιώματα» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ