Με τις «ευχές» της ΕΕ η χρήση του εμπορικού σήματος Turkaegean από την Τουρκία


«Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean», λέει ο Γιώργος Κατρούγκαλος

«Πράσινο φως» έδωσε η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, στο αίτημα της Τουρκίας, να κατοχυρώσει την χρήση ονομασίας «Turkaegean», στην φετινή τουριστικής της καμπάνια.

Μετά την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο αίτημα της Άγκυρας, πλέον η Τουρκία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την ονομασία από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2031.

Το συγκεκριμένο όργανο της ΕΕ χρηματοδοτείται από τα κράτη μέλη, ενώ το διοικητικό του συμβούλιο αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε κράτος μέλος, δύο εκπροσώπους της Κομισιόν και έναν εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις

Κριτική προς την κυβέρνηση ασκεί από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την θετική απόφαση που έλαβε από την ΕΕ η Τουρκία, για την χρήση του εμπορικού σήματος Turkaegean

«Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό και απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την ΕΕ. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της», τονίζει, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ