Αθλητισμός: Ζωτικής σημασίας η άσκηση στην εγκυμοσύνη [vid]


Η τακτική άσκηση βοηθά στη μείωση των πόνων στην πλάτη, της δυσκοιλιότητας και του πρηξίματος. Ενισχύει τη διάθεσή μας, τα επίπεδα ενέργειας και βοηθάει στον καλύτερο ύπνο. Επιπλέον, αποτρέπει την υπερβολική αύξηση βάρους, προάγει τον μυϊκή δύναμη και την αντοχή. Βοηθά στη διατήρηση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης, βελτιώνει την ισορροπία και τη στάση του σώματος ενώ μειώνει το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη. Διατηρεί επίσης την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει τον σακχαρώδη διαβήτη κύησης (GDM).

Την ίδια ώρα, προωθεί την υψηλότερη συχνότητα κολπικού τοκετού και μειώνει τη συχνότητα τοκετού με καισαρική τομή/εγχειρητικό τοκετό. Βοηθά επίσης στη μεταγεννητική ανάρρωση και μειώνει την ακράτεια ούρων. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 4 έως 5 ημέρες μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα, όπως γρήγορο περπάτημα, γιόγκα.

Συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Προτείνεται να κάνετε προπονήσεις σε μέτρια ένταση. Οι ασκήσεις χαμηλού αντίκτυπου είναι ασφαλείς και ωφέλιμες. Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική άσκηση για αρχάριες. Παρέχει μέτρια αερόβια δραστηριότητα με ελάχιστη πίεση στις αρθρώσεις. Ασκήσεις αντίστασης με σχετικά χαμηλότερα βάρη/ζώνες αντίστασης, ασκήσεις διατάσεων, γιόγκα και εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους είναι εξαιρετικές για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Μην εξαντλείτε τον εαυτό σας και στοχεύστε σε 150 λεπτά μέτριας άσκησης την εβδομάδα. Πίνετε πολλά υγρά για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Φορέστε χαλαρά ρούχα που αναπνέουν, κρατήστε τον καρδιακό σας ρυθμό κάτω από 150 bpm και θυμηθείτε να κάνετε προθέρμανση. Μην ασκείστε για περισσότερο από 60 λεπτά τη φορά.

Ασκήσεις που πρέπει να αποφεύγονται στην εγκυμοσύνη

  • Αποφύγετε να ξαπλώνετε ανάσκελα για περισσότερο από 10 λεπτά
  • Αποφύγετε ασκήσεις ή δραστηριότητες που μπορεί να οδηγήσουν σε έντονη πτώση
  • Αποφύγετε την άρση βαρών, το ζεστό Pilates
  • Αποφύγετε την άσκηση σε μεγαλύτερο υψόμετρο
  • Αποφύγετε τα αθλήματα επαφής

Η ισορροπημένη άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σωματικών αλλαγών της εγκυμοσύνης και να δημιουργήσει αντοχή για τις προκλήσεις του τοκετού.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ