O «εφιάλτης» του Ερντογάν: Η Ελλαδα αποκτά πυραύλους Harpoon κατά πλοίων – Φονικό δίδυμο με Exocet


Εξοπλιστικά: Ενισχύονται οι επιχειρήσεις κατά εχθρικών στόλων – Πώς τα F-16 και τα Rafale αποκτούν ικανότητα βύθισης πλοίων με τους φονικότερους αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Την καλύτερη απάντηση στα περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών που θέτει η Άγκυρα δίνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες όχι μόνο δεν σταματούν να εκπαιδεύονται και να βρίσκονται σε όλα τα «καυτά» σημεία ενδιαφέροντος, αλλά ενισχύονται με νέα πανίσχυρα οπλικά συστήματα που ανατρέπουν τα δεδομένα.

Αυτός είναι άλλωστε και ο μόνος δρόμος της Ελλάδας, έχοντας απέναντι ένα γείτονα αφερέγγυο και ύπουλο, ικανό κάθε στιγμή να διαταράξει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Εν μέσω λοιπόν των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων η Βουλή εγκρίνει νέο εξοπλιστικό πακέτο, το οποίο αποτελείται από πολύ σημαντικά όπλα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις.

Το σημαντικότερο εξ αυτών, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι οι 60 αντιπλοϊκοί πύραυλοι Harpoon AGM-84, ένα οπλικό σύστημα που η χώρα μας ζητούσε εδώ και πολύ καιρό να «απελευθερώσουν» οι ΗΠΑ, ώστε να κουμπώσουν στα μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ενισχύοντας τη φαρέτρα με τους επίσης πανίσχυρους AM Exocet-39.

Mε βεληνεκές που ξεπερνάει τα 270 χιλιόμετρα, οι πύραυλοι Harpoon είναι ικανοί να βυθίσουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά στόχους επιφανείας, ενώ με συνολικό βάρος 725 κιλά και βάρος εκρηκτικής κεφαλής στα 360 κιλά, εκτοξεύονται από τα μαχητικά F-16 και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης σε μικρότερα πλοία, όπως πυραυλάκατοι ή ακόμα και κορβέτες.

Σαφέστατα η κίνηση απόκτησης των Harpoon επιβεβαιώνει απόλυτα τη στρατηγική του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και των Αρχηγών των Κλάδων, για ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά εχθρικών στόλων. Με τα Rafale να φέρουν τους Exocet και τα F-16 τους Harpoon, η Ελλάδα θα διαθέτει 145 μαχητικά αεροσκάφη (83 F-16 Viper, 24 Rafale, 38 F-16 Block 50) με τους φονικότερους αντιπλοϊκούς πυραύλους, απόλυτος εφιάλτης για κάθε εχθρικό στόλο.

Επίσης, η χώρα μας αποκτά και πυραύλους αντιραντάρ HARM που είναι ο χειρότερος εχθρός των S-400, καθώς κατευθύνονται στα ραντάρ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον Ιούλιο, η πολιτική αλλά και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα έχουν πολύ σημαντικές συναντήσεις, αλλά θα δουν και το εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα F-35, μεταφέροντας το ελληνικό αίτημα για αγορά μιας μοίρας των κορυφαίων Stealth μαχητικών.

Παράλληλα, θα υπάρξουν συζητήσεις και για μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα από το απόθεμα του αμερικανικού στρατού, για τα οποία έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον η χώρα μας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ