«Πώς να μετακομίσετε στον Καναδά» – Οι αναζητήσεις στο Google αυξήθηκαν κατά 850% μετά την απόφαση για τις αμβλώσεις


«Πώς να μετακομίσετε στον Καναδά»: Η απόφαση Roe v Wade όχι μόνο έχει καταστήσει το πέρασμα των πολιτειακών ορίων μεγάλο ζήτημα στην αναζήτηση άμβλωσης, αλλά οι Αμερικανοί εξετάζουν επίσης τη μεγαλύτερη εικόνα – τη μετακόμιση στον Καναδά. Το Google αναζητά “πώς να μετακινηθείτε στον Καναδά από τις ΗΠΑ”. Αυξήθηκε την Παρασκευή μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε τον Roe εναντίον Wade, σύμφωνα με τα στοιχεία των τάσεων της Google, η αναζήτηση “πώς να μετακομίσετε στον Καναδά από τις ΗΠΑ.”

Αυξήθηκε κατά 850 τοις εκατό την ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ, αναφέρει το Axios, και η αναζήτηση «πώς να γίνεις Καναδός πολίτης» αυξήθηκε κατά 550 τοις εκατό στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Όσο για τον Καναδά, μπορεί απλώς να βρείτε πολλή ενθάρρυνση αν σκέφτεστε να γίνετε Καναδός.

Όταν διέρρευσε ένα προσχέδιο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το Roe v Wade τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανέβηκε στο Twitter για να επιβεβαιώσει την υποστήριξή του στα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, σύμφωνα με την Digital Journal.

Ο Πρωθυπουργός Τριντό υποσχέθηκε την Παρασκευή να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των αμβλώσεων στον Καναδά και σε όλον τον κόσμο αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε την απόφαση Roe εναντίον Wade, αναφέρει η Global News.

Ο Τριντό μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κιγκάλι της Ρουάντα, στη Σύνοδο των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας.

Ο Τριντό χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου «καταστροφική οπισθοδρόμηση» για τις Αμερικανίδες, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν τώρα τεράστιες ανισότητες στην πρόσβαση ανάλογα με το κράτος στο οποίο ζουν.

Ο Τριντό χαρακτήρισε την απόφαση «φρικιαστική» και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε εξασθενημένη προστασία για τα ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με την Washington Post. «Οι γυναίκες για γενιές αγωνίστηκαν για περισσότερα δικαιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, (μόνο) για να δουν αυτή την οπισθοδρόμηση, για να ανησυχούν επίσης για το πώς αυτό μπορεί να επεκταθεί σε περισσότερα δικαιώματα που αφαιρούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η πρόσβαση σε αμβλώσεις ποικίλλει στον Καναδά

Η άμβλωση είναι νόμιμη σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης στον Καναδά.

«Αν ένας Αμερικανός θελήσει μια ιατρική πράξη, θα μπορεί να την κάνει, απλώς θα πρέπει να την πληρώσει από την τσέπη του», είπε ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα αποτρέψουμε κανέναν για να λάβει αυτή τη διαδικασία εδώ». Ωστόσο, στον Καναδά, ορισμένες γυναίκες σε αγροτικές περιοχές ορισμένων επαρχιών συμπεριλαμβανομένων των Οντάριο, Αλμπέρτα, Σασκάτσουαν και Μανιτόμπα – αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε αστικά κέντρα για χειρουργικές αμβλώσεις.

Και για πολλούς Αμερικανούς, το κόστος του ταξιδιού στον Καναδά θα μπορούσε να είναι απαγορευτικό, και αυτό δεν περιλαμβάνει το κόστος της διαδικασίας ή την απόκτηση διαβατηρίου, αναφέρει η First Post.

Οι Καναδοί προειδοποιούν τους Αμερικανούς ότι μπορεί να μην είναι μια απλή διαδικασία, αναφέρει το Politico. «Οι λίστες αναμονής έχουν ξεπεράσει την οροφή», είπε ο επικεφαλής της Planned Parenthood Toronto τον Μάιο. «Τα μέρη που παρέχουν αμβλώσεις ή αναπαραγωγική φροντίδα σε αυτή τη χώρα είναι κατακλυσμένα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ