Στα ύψη τα κρούσματα: Πάνω από 20.000 αναμένονται ημερησίως, εντός Ιουλίου η κορύφωση – Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων


Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας. Τα μέλη της αναμένεται να αξιολογήσουν την πορεία και τη δυναμική της πανδημίας και να σχηματίσουν την επιδημιολογική εικόνα για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τον Ιούλιο αναμένεται κορύφωση του πανδημικού κύματος, με τις νέες μολύνσεις να φθάνουν ακόμη και τις 30.000 ημερησίως. Χθες ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης εκτίμησε πως και σήμερα Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν πάνω από 20.000 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου, που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7ήμερος μέσος όρος). Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση, «η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας».

Ο καθηγητής σημειώνει πως η  αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44% ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. «Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ, αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες», τονίζει.

Όπως εξηγεί, «η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης».

Στο ίδιο μήμος κύματος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Τα προγνωστικά μοντέλα «δείχνουν» μεταξύ 17.000 και 22.000 κρούσματα για σήμερα τα μοντέλα του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη, και στις αιχμές του πανδημικού κύματος, ενδέχεται να φτάσουν 30.000.

Ο καθηγητής σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η ανοδική πορεία θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και πως η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου «χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς».

Ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μια σχετική πίεση σε απλές κλίνες των νοσοκομείων και θα αυξηθούν οι θάνατοι. «Ήδη έχουν τετραπλασιαστεί οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, από 80 έχουν φτάσει 250». Κάλεσε τους πολίτες εάν κολλήσουν να το δηλώνουν και να μην πηγαίνουν σε εκδηλώσεις κοινωνικές ακόμα και με απλό συνάχι, καθώς ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν από τα συμπτώματα για ποιον ιό πρόκειται.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ…
    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ οι ανήθικοι επιστήμονες της στρατευμένης και υποθηκευμένης στους μεγιστάνες του πλούτου, επιστήμονες. Τους ξεβράκωσε Αμερικανίδα επιθεωρήτρια και αναγκάστηκαν να ομολογήσουν ότι το “κολπάκι του κορωναϊού” ήταν MADE IN Αμερικάνικο Πεντάγωνο!!! Στρατιωτικό-βιολογικό όπλο. Δηλαδή μας τάϊσαν πολύ κουτόχορτο και “μαύρο”. Ωρα να ξυπν΄σουμε και να τους στρώσουμε σε άγριο κυνήγι. Τώρα πριν πετύχουν την οριστική υποταγή μας και την μόνιμη σκλαβιά μας.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ