Το πρόγραμμα Φαρμακευτικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου απονέμει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών


Το πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί με επιτυχία από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) ως πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών που θα οδηγεί σε «Ενιαίο και Αδιάσπαστο Τίτλο Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου» («Integrated Master»). 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης του Προγράμματος, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προσφέρει τον συγκεκριμένο τίτλο μεταξύ λίγων πανεπιστημίων σε Κύπρο και Ελλάδα.

Το πρόγραμμα Φαρμακευτικής έχει διάρκεια 5 έτη (500 ECTS) και παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριές του γνώσεις και δεξιότητες στο πλήρες φάσμα των φαρμακευτικών επιστημών, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακολογίας, κλινικής φαρμακευτικής, βιοφαρμακευτικής, φαρμακευτικής ανάλυσης, φαρμακευτικής τεχνολογίας, τοξικολογίας, χημείας, βιοχημείας και ανατομίας. Οι φοιτητές/τριες Φαρμακευτικής επωφελούνται από τις συνέργειες του Προγράμματος με άλλα προγράμματα της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε ό,τι αφορά τις υποδομές, τον εργαστηριακό εξοπλισμό, την τεχνογνωσία του ακαδημαϊκού προσωπικού και την ερευνητική υποδομή.

Το πρόγραμμα Φαρμακευτικής συμπεριλαμβάνεται στα πιστοποιημένα προγράμματα Φαρμακευτικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Σχολών, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών και του Ευρωπαϊκού Συστήματος Αμοιβαίας Αναγνώρισης Προσόντων (ΙΜΙ) που εξασφαλίζει ότι οι απόφοιτοι/ές του μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του/της Φαρμακοποιού σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την αυτόματη αναγνώριση του Πτυχίου τους ως Φαρμακοποιών, όπως αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Αναγνώριση των Επαγγελματικών Προσόντων (Οδηγία 36/2005/ΕΚ). Έτσι, με την ολοκλήρωση του πτυχίου τους, οι απόφοιτοι/ες του Προγράμματος μπορούν να παρακαθίσουν σε εξετάσεις στον αρμόδιο φορέα για να καταστούν πλήρως αδειούχοι και εγγεγραμμένοι φαρμακοποιοί στην Κύπρο, την Ελλάδα και σε ολόκληρη την ΕΕ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ