Ποιες δαπάνες θα εκπίπτουν φορολογικά διπλά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Θα εκπίπτουν φορολογικά διπλά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι δαπάνες που αφορούν την πράσινη οικονομία, την ενέργεια και την ψηφιοποίηση για τα επόμενα τρία έτη 2023, 2024 και 2025.

Η εφαρμογή της υπερέκπτωσης εμπίπτει σε δαπάνες αγαθών ή υπηρεσιών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικό τιμολόγιο από επιχειρήσεις με συγκεκριμένους κωδικούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) ή με κωδικούς βάσει του συστήματος ταξινόμησης της Νίκαιας (NCL) αν πρόκειται για επιχειρήσεις της αλλοδαπής.

Από την εν λόγω έκπτωση εξαιρούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους τομείς της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας. Κατόπιν, της ψήφισης του νομοσχεδίου, τα συναρμόδια Υπουργεία σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ θα προβούν σε εξειδίκευση των δαπανών, των κατηγοριών των δικαιουμένων της ενίσχυσης επιχειρήσεων, καθώς και των προϋποθέσεων συμβατότητας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως αν προκύψουν ζημιές για την επιχείρηση για καθένα από τα έτη της ρύθμισης, αυτές μεταφέρονται προς συμψηφισμό με τα κέρδη κατά κανόνα στην επόμενη 5ετία κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 27 ΚΦΕ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ