Θεσσαλονίκη: Η ποινή του οδηγού λεωφορείου που κατέβασε τον 11χρονο επειδή δεν φορούσε μάσκα


Καταδικάστηκε ο οδηγός του λεωφορείου που κατέβασε τον 11χρονο επειδή δε φορούσε μάσκα

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο οδηγός του λεωφορείου που κατέβασε 11χρονο αγόρι επειδή δε φορούσε μάσκα.

Οι δηλώσεις του πατέρα του 11χρονου

Ο πατέρας του αγοριού δήλωσε στη δίκη ότι ο οδηγός δεν απευθύνθηκε προσωπικά στον γιό του αλλά έκανε σύσταση σε όλους τους επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους, αλλιώς θα πρέπει να κατέβουν από το λεωφορείο. Εξήγησε ότι δεν είχε σκοπό να κινηθεί νομικά μέχρι την στιγμή που κάλεσε στα ΚΤΕΛ για να μιλήσει με τον οδηγό αλλά τελικά έλαβε ειρωνική και ερειστική απάντηση από υπάλληλο των ΚΤΕΛ.

Οι δηλώσεις του οδηγού

Ο κατηγορούμενος οδηγός υποστήριξε πως μέσα στο λεωφορείο υπήρχαν περίπου 30 άτομα και πως έκανε σύσταση σε όλους να φορέσουν την προστατευτική μάσκα. Τότε παρατήρησε πως ο 11χρονος αντί να φορέσει μάσκα, κάλυπτε το στόμα και τη μύτη του με μια μπλούζα και αμέσως του επισήμανε πως αυτό δεν επιτρέπεται.

Τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν απευθύνθηκε προσωπικά στο 11χρονο αγόρι, ούτε του ζήτησε να βγει από το λεωφορείο. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν τον είδε να κατεβαίνει από το όχημα.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του οδηγού του λεωφορείου γιατί εξέθεσε τον ανήλικο σε κίνδυνο, όταν του είπε να κατέβει από το όχημα και να επικοινωνήσει με κάποιον τρόπο με τους γονείς του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ