Χαμηλή λίμπιντο: 3 φυσικοί τρόποι για να την τονώσετε


Η χαμηλή σεξουαλική ορμή δεν είναι πρόβλημα για όλους, αλλά για ορισμένους μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος για το σεξ και στυτική δυσλειτουργία (αν και δεν προκαλούνται όλες οι ΣΔ από τη χαμηλή λίμπιντο). Εάν η επιθυμία σας για σωματική οικειότητα δεν είναι εκεί που θα θέλατε, υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να δώσετε λίγη ώθηση στη σεξουαλική σας ορμή, σύμφωνα με την ειδικό Clarissa Berry, διατροφολόγο της DIRTEA.

3 φυσικοί τρόποι να τονώσετε τη σεξουαλική σας ορμή

  • Τρώτε αφροδισιακά τρόφιμα

Όπως σημειώνει η ειδικός: «Μερικά τρόφιμα που παραδοσιακά θεωρούνται αφροδισιακά είναι τα στρείδια, η σοκολάτα, τα σύκα, το καρπούζι, οι μπανάνες, οι πιπεριές τσίλι και τα φιστίκια, και το μέλι. Τα ενεργά συστατικά αυτών των τροφών, μαζί με σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, μπορούν να χαλαρώσουν το σώμα και το μυαλό, να αυξήσουν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, να ενισχύσουν την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών και σπέρματος ή να προκαλέσουν αισθήματα ευφορίας (αυτό κάνει σίγουρα η σοκολάτα!).

  • Δοκιμάστε τη ρίζα μάκα

Η μάκα είναι ένα περουβιανό λαχανικό που θεωρείται ότι ενισχύει τη γονιμότητα. Η Clarissa Berry συμβουλεύει: «Οι μελέτες έχουν αρχίσει να δείχνουν την ικανότητά της να βελτιώνει τη λίμπιντο, μεταξύ άλλων σε άτομα των οποίων η σεξουαλική ορμή επηρεάζεται από αντικαταθλιπτικά. Η μέθοδος δράσης της δεν είναι ξεκάθαρη, αν και είναι πλούσια στο αμινοξύ αργενίνη, που μπορεί να ευνοήσει την παραγωγή τεστοστερόνης. Η μάκα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάθεση και είναι ένας ήπιος ρυθμιστής ορμονών στις γυναίκες.

  • Κοιμηθείτε καλά

Ο κακός ύπνος συνδέεται με μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, ιδιαίτερα στις γυναίκες, εξηγεί η Clarissa Berry και προσθέτει: «Το να μην κοιμάσαι αρκετά μπορεί να επιδεινώσει το άγχος, να επηρεάσει την ψυχική υγεία και να μειώσει τα επίπεδα ενέργειας σου, επηρεάζοντας τη λίμπιντο. Στοχεύστε σε 7-9 ώρες ύπνου και σκεφτείτε να προγραμματίσετε έναν υπνάκο εάν δεν μπορείτε να χορτάσετε ξεκούραση τη νύχτα. Μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε την ποιότητα του ύπνου σας διασφαλίζοντας ότι κοιμάστε σε σκοτεινό δωμάτιο, διατηρώντας την κρεβατοκάμαρά σας δροσερή, αποφεύγοντας τις οθόνες τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο, κάνοντας τακτική άσκηση και τεχνικές ανακούφισης του στρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ