Έλον Μασκ: Είστε αρκετά έξυπνοι για να δουλέψετε μαζί του; Η κρίσιμη ερώτηση στους υποψηφίους


Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει βάλει πλώρη για να αγοράσει το Twitter έχει μεγάλες απαιτήσεις από τους ανθρώπους που προσλαμβάνει

Ο Έλον Μασκ, ο εκκεντρικός μεγιστάνας που έφερε την επανάσταση στη γη και στο διάστημα και φιλοδοξεί να φέρει τα πάνω-κάτω στον κολοσσό του Twitter είναι εξαιρετικά απαιτητικός από τους συνεργάτες του. Γι’αυτό και για να τους προσλάβει, φροντίζει να τους θέτει μία ιδιαίτερη ερώτηση.

Σύμφωνα με τη βιογράφο του Ashlee Vance, ο Μασκ πέρασε προσωπικά από συνέντευξη τα 1.000 πρώτα άτομα που προσελήφθησαν από τον κολοσσό SpaceX, πλέον βέβαια δεν ασχολείται προσωπικά με τις προσλήψεις. Η αυτοκινητοβιομηχανία του Tesla άλλωστε βρίσκεται αυτή την περίοδο σε περίοδο απολύσεων.

Ο Μασκ λοιπόν συνήθιζε να κάνει στους υποψηφίους μία ερώτηση που δυσκόλευε τον περισσότερο κόσμο. «Στέκεσαι στην επιφάνεια της γης. Περπατάς ένα μίλι νότια, ένα μίλι δυτικά και ένα μίλι βόρεια. Καταλήγεις ακριβώς εκεί από όπου ξεκίνησες. Πού βρίσκεσαι;».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσεγγίσει κανείς αυτό το αίνιγμα, όμως οι συνηθέστερες απαντήσεις είναι δύο: Η πρώτη, είναι στον Βόρειο Πόλο. Εάν βρίσκεσαι στον Βόρειο Πόλο και περπατήσεις ένα μίλι νότια, μετά ένα μίλι δυτικά και τελικά ένα μίλι βόρεια, κάνεις ένα τρίγωνο και επιστρέφεις στο σημείο από όπου ξεκίνησες.

Όταν ο ερωτηθείς έδινε αυτή την απάντηση, τότε ο Mασκ τον ρωτούσε: «Πού αλλού θα μπορούσε να είναι;».Μία δεύτερη απάντηση θα ήταν ο Νότιος Πόλος, όπου η περιφέρεια της γης είναι ένα μίλι.

Στο μεταξύ ο Κροίσος κατάφερε να αγγίξει το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων followers, πετυχαίνοντας να γίνει ο έκτος χρήστης του Twitter με εξαψήφιο αριθμό «ακολούθων».

Αυτό σημαίνει ότι ο Μασκ έχει ως followers το 43% των χρηστών της πλατφόρμας, αν και ο ίδιος υποστηρίζει οτι μεγάλο μέρος τους ανήκει σε πλαστούς λογαριασμούς. Η διοίκηση του Twitter έχει παραδεχτεί ότι υπάρχουν fake λογαριασμοί, αλλά οι δύο πλευρές διαφωνούν στο ποσοστό τους, γεγονός που μπαίνει εμπόδιο στη διαδικασία πώλησης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ