Θεοδωρικάκος: «Ισχυρή η συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ για την ασφάλεια στη Ν/Α Μεσόγειο»


Την Σερένα Χόι, υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αρμόδια Διεθνών Υποθέσεων υποδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αρμόδια Διεθνών Υποθέσεων κα. Serena Hoy.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ικανοποίηση για το υψηλό επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας καθώς και τον ευρύτερο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή της Ν/Α Μεσογείου σε θέματα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και η πρόοδος της Ελλάδος στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής Θεωρήσεων (Visa Waiver Program).

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε: «Συναντήθηκα σήμερα με τη Assistant Secretary Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ,κα Serena Hoy.Το επίπεδο της συνεργασίας με τις ΗΠΑ είναι πολύ υψηλό και ο ρόλος της πατρίδας μας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,της εγκληματικότητας και του διασυνοριακού εγκλήματος είναι καθοριστικός».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ