Μύκονος: «Stop» σε jet ski, flyboat και σκάφη στον Πλατύ Γιαλό με απόφαση του ΣτΕ


Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση για τοποθέτηση ιδιωτικής πλωτής εξέδρας στην ακτή της Αλεομάνδρας- Cavo Glyfadi στη Μύκονο

«Κόκκινο» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στη χρήση jet ski, flyboart, σκαφών κλπ, στην παραλία Πλατύς Γιαλός της Μυκόνου, με γνώμονα την προστασία των λουομένων.

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχε προσφύγει η διεύθυνση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας και ζητούσε να ακυρωθεί η από 2.11.2021 απόφαση του λιμενάρχη Μυκόνου με την οποία ανανεώθηκε η έγκριση εκμίσθωσης ενοικιάσεως θαλάσσιων μέσων αναψυχής που είχε χορηγηθεί σε επιχειρηματία.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με απόφαση της Επιτροπής Αναστολών (65/2022) αποφάνθηκαν ότι «υφίστανται λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την μετακίνηση της δραστηριότητας εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής» σε άλλο σημείο εκτός της παραλίας του Πλατύ Γιαλού, ενώ έκρινε ότι η αίτηση ακύρωσης της ξενοδοχειακής επιχείρησης είναι «προδήλως βάσιμοι», αλλά και πως η οικονομική ζημιά που επικαλείται ο εκμεταλλευόμενος τα θαλάσσια μέσα αναψυχής ότι θα υποστεί από τη μεταφορά της επιχείρησής του, είναι επανορθώσιμη, σταθμιζόμενη με την βλάβη της ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία συνίσταται στον κίνδυνο ασφάλειας των λουομένων πελατών της.

Με άλλη απόφαση, το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση για τοποθέτηση ιδιωτικής πλωτής εξέδρας στην ακτή της Αλεομάνδρας- Cavo Glyfadi στο νησί των Ανέμων, προκειμένου να προσδένουν σκάφη αναψυχής. Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (απόφαση 1248/2022) έκρινε ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας είναι «νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη» και απέρριψε τη σχετική προσφυγή του Δήμου Μυκόνου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ